Op vakantie naar een koud gebied: déze voorbereidingen kun je treffen

door Wanderlust

Ga je op vakantie naar een koud land zoals Canada? Of het nu om wintersport of een andere reis naar een koel gebied gaat: we raden je aan om de nodige voorbereidingen te treffen. Het straffe weer kan immers behoorlijk intens zijn! En aangezien je tijdens een vakantie toch wel graag vaak in de buitenlucht te vinden bent of op pad wilt zijn, zijn er de volgende zaken om aan te denken.

Warme jas mee

De belangrijkste zaak om rekening mee te houden? Dat is je kleding! Zorg dat je je lekker warm aan kunt kleden tijdens de reis. De jas is het kledingstuk dat hier het best voor zorgt. Warme heren jassen zijn dan ook essentieel om mee te nemen. Kies het liefst een winterjas die winddicht is: het is namelijk met name de wind die voor het koude gevoel zorgt. Met een gewatteerde jas heren zit je bijvoorbeeld goed. Dankzij de dikke voering komt de wind niet door een gewatteerde jas heen. Sneeuwt of regent het ook op de plek van bestemming? Denk dan tevens aan een waterdichte jas, waar het vocht niet doorheen kan komen.

Overige warme kleding mee

Naast de goede jas zijn er nog meer kledingstukken om aan te denken. Met een jas alleen ben je er immers nog niet! Als het echt enorm koud is op de plek waar je naartoe gaat, kun je het best thermo-ondergoed dragen. Dit houdt je heerlijk warm. Daar kun je gewoon je normale broek overheen dragen. Of denk aan een warme skibroek – zeker als je gaat wintersporten. Dikke sokken zijn tevens een must. Als je voeten namelijk warm blijven, heeft de rest van je lichaam ook minder gauw last van de kou. Daarnaast denken we aan een comfortabele trui, evenals aan accessoires zoals een muts, sjaal en handschoenen. Zo zit je wel goed! 

Reis met de auto? Winterbanden!

Vaak gaan we met de auto naar winterse gebieden toe, aangezien deze meestal best makkelijk te bereiken zijn vanaf ons land. Zorg er in dat geval voor dat je winterbanden onder je auto hebt. Dit is mogelijk zelfs verplicht op de plek van bestemming. Ga je met het vliegtuig en huur je een auto? Dan is het verstandig om altijd even na te gaan of er goede winterbanden onder de auto zitten.

Voldoende eten en drinken

In koude gebieden moet je lichaam hard werken om je warm te houden. Dat betekent ook dat je meer eten en drinken nodig hebt, als brandstof voor je lichaam! Eet daarom gerust een extra boterham of wat extra avondeten als je veel in de kou te vinden bent tijdens de reis. En zorg dat je onderweg ook altijd iets te eten en drinken bij je hebt. Mueslirepen of wat noten passen sowieso nog wel ergens in je tas. Zo ben je goed voorbereid!

Related Posts

Leave a Comment