CUBE en BMW presenteren nieuw fietsconcept op IAA Mobility

door Wanderlust

CUBE presenteert samen met BMW een nieuw fietsconcept op IAA Mobility in München: de door BMW geïnspireerde CUBE Concept Dynamic Cargo. De driewielige bakfiets met innovatieve kanteltechnologie is compact, veelzijdig, praktisch en rijdt als een conventionele fiets. Het is een fiets met veel mogelijkheden en biedt een oplossing voor de stedelijke mobiliteit van de toekomst.

De basis van de driewielige CUBE Concept Dynamic Cargo is het hoofdframe aan de voorkant, dat kantelt in de bocht. Een innovatief kantelmechanisme zorgt ervoor dat de fiets en de lading veilig en stabiel blijven in iedere bocht, terwijl het natuurlijke gevoel van het fietsen op een klassieke fiets behouden blijft. Doordat de laadbak in alle situaties horizontaal blijft, wordt het extra gewicht nauwelijks opgemerkt. De elektrische aandrijflijn wordt aangestuurd door de input van de pedalen en zorgt ervoor dat de fiets, aangedreven door de twee achterwielen, intuïtief en betrouwbaar aanvoelt. En dankzij het CUBE ONE SIZE-concept is de bakfiets geschikt voor bestuurders van 1,50 tot 1,90 m hoog. Innovatieve opzetstukken voor het vervoeren van bagage en/of kinderen en optionele extra’s voor alle weersomstandigheden maken het uitgekiende concept af.

“De mobiliteit van de toekomst is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd,” vertelt Andreas Foti, directeur van CUBE. “Eén van de weinige oplossingen die zich al heeft bewezen, is de elektrische fiets. We willen actief meehelpen nieuwe mobiliteitsoplossingen vorm te geven en toe te passen. Geïnspireerd door het idee van BMW, hebben we al onze knowhow in de ontwikkeling van deze bakfiets gestopt. We hebben een ultracompacte, wendbare en veilige fiets gemaakt die door iedereen kan worden gebruikt en leuk is om op te rijden. De elektrische ondersteuning maakt veelzijdig gebruik mogelijk, ook buiten het stedelijk gebied. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de fiets licht en veilig te manoeuvreren is en dankzij de flexibele transportmogelijkheden kan vrijwel alles vervoerd worden.”

Jochen Karg, Head of Vehicle Concepts in de New Technologies and China Division, BMW Group: “Als premium provider voor individuele mobiliteit, draagt ​​de BMW Group actief bij aan het creëren van de leefbare stad van de toekomst. Gezien de toename van de verkeersdichtheid in stadscentra, kunnen concepten voor micromobiliteitsvoertuigen, zoals bakfietsen, een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de stedelijke mobiliteit. Daarom kijken we bewust verder dan de core business van ons bedrijf. De BMW Group heeft in het verleden al innovatieve oplossingen op het gebied van micromobiliteit gepresenteerd. Met de CUBE Concept Dynamic Cargo demonstreren onze ingenieurs eens te meer dat ze knowhow uit de automobielsector kunnen overdragen naar concepten voor micromobiliteitsvoertuigen. Om de implementatie hiervan te stimuleren, is de samenwerking met partners uit relevante industrieën aantrekkelijk. We zijn dan ook verheugd over de samenwerking met CUBE.”

De CUBE Concept Dynamic Cargo is van 7 t/m 12 september te zien op IAA Mobility in München. Ga voor meer informatie over de CUBE Concept Dynamic Cargo naar https://www.cube.eu/mobility

Over Cube

CUBE heeft voor iedereen dé perfecte fiets. Als je houdt van eindeloze ritten door bos en polder, graag windje mee fietst met een E-bike, voor het eerst op de fiets stapt, van huis naar werk fietst of fanatiek bent met mountainbike of racefiets, CUBE heeft de juiste fiets. Elke fiets heeft zijn eigen herkenbare CUBE Custom Design en is met passie en enthousiasme ontwikkeld op het hoofdkantoor in Duitsland. Onze in-house testfaciliteiten garanderen de hoogst mogelijke kwaliteit voor al onze producten. Dankzij het gebruik van innovatieve technologieën is er altijd een fiets die past bij de wensen van de verschillende fietsers.

CUBE is in 1993 opgericht in Waldershof, Beieren, Duitsland door Marcus Pürner. Op het hoofdkantoor van het bedrijf werken in de productontwikkeling, productie en verkoop 600 medewerkers. Het succesvolle bedrijf is marktleider in een aantal Europese landen in het mid-en high end kwaliteit mountainbike- en racefietssegment. Het huidige portfolio bestaat uit meer dan 290 verschillende mountainbikes, racefietsen, cross, triatlon, e-bikes en trekkingfietsen. Ergonomisch aangepaste dames- en kinderfietsen en een uitgebreide collectie kleding en accessoires maken eveneens onderdeel uit van het brede CUBE assortiment. Dankzij in-house testing voldoen alle producten van CUBE aan de hoogste kwaliteitseisen. CUBE heeft zichzelf als doel gesteld hogere kwaliteit te leveren dan door de EU wordt geëist. CUBE Bikes zijn verkrijgbaar meer 68 landen wereldwijd via officiële CUBE dealers.

Related Posts

Leave a Comment