Zelf je haar verven

door Wanderlust

Op een ochtend sta je voor de spiegel en vraag je jezelf af of het niet eens tijd is voor wat nieuws. Die haarkleur heb je na al die jaren wel een keer gezien, zou het niet leuk zijn om een andere kleur te kiezen? Je kan er dan voor kiezen om naar een kapsalon te gaan om je haar te laten verven, maar je kan dit ook zelf doen. Er zijn heel wat goede haarverven te krijgen waarmee jij ervoor zorgt dat je er helemaal als nieuw uitziet. Maar waar moet je allemaal op letten als jij je haar gaat verven? We zetten de stappen die je hierbij moet gebruiken voor je op een rijtje.

Je haar verven met een goede haarverf

Het belangrijkste is natuurlijk om eerst te bedenken welke kleur je wilt hebben. Verschillende kleuren hebben verschillende eisen. Als jij van een donkere haarkleur naar felblond wil, dan moet je daar meer moeite voor doen dan wanneer je bijvoorbeeld een andere tint bruin in je haar wil hebben. Het is dan wel belangrijk om een goede haarverf te kiezen. Er zit tegenwoordig steeds minder troep in deze verven. De tijd dat je met een haarverf echt een aanslag deed op de kwaliteit van je haar ligt echt wel achter ons. Met een professionele haarverf mag je er op rekenen dat jij je haar een optimale verzorging geeft.

Waar moet je op letten als je je haar verft?

Als je een professionele haarverf koopt, dan wordt deze helemaal compleet aan je geleverd. Je hoeft hier dus niet nog extra dingen bij te kopen. Er zit in de verpakking een ontwikkelcreme en een haarcreme. Deze breng je heel handig aan in je haar met de flacon waar de producten in zitten. Zorg ervoor dat je deze rustig en zorgvuldig aanbrengt (trek sowieso de tijd uit voor het verven van je haar). Je krijgt ook handschoenen geleverd bij de verf, zodat je er niet bang voor te zijn dat je ook je handen verft. Haarverf is namelijk sterk spul dat alles kleurt waar het mee in aanraking komt.

Tip: gebruik een oude handdoek!

Gebruik ook altijd een oude handdoek waarvan je het niet erg vindt als deze na afloop een ander kleurtje heeft. Zorg ervoor dat je bij het verven van je haar goed de gebruiksaanwijzing leest, zodat je niet per ongeluk stappen overslaat. Als je klaar bent met verven is het goed om je haar te spoelen en daarna nog even te verzorgen met een goede shampoo of conditioner. De juiste shampoo kan er daarbij voor zorgen dat je nieuwe haarkleur er nog mooier uit komt te zien.

Lees ook: Desinfectie van de nagelsalon

Related Posts

Leave a Comment