Welke badkamerspiegel kies jij?

door Wanderlust

In een badkamer is de spiegel een meubelstuk waar zowel mannen als vrouwen niet zonder willen. Inmiddels is de badkamerspiegel op veel plekken al onderdeel van de inrichting en hoef je deze niet meer zelf aan te schaffen. Hij hangt centraal boven de wastafel en biedt zo een goed zichtveld voor iedereen die de badkamer bezoekt. Maar dat is natuurlijk niet altijd alles. Een wandeling door de meubelwinkel leert dat het aanbod van de meest uiteenlopende badkamerspiegels, toiletspiegels en cosmeticaspiegels bijna niet uitgebreider kan. Dat is ook de reden waarom velen niet eens weten of en zo ja, welke spiegel ze nog nodig hebben in hun badkamer. In dit blogartikel leggen we uit welke soorten spiegels er zijn, want ondertussen volstaat de conventionele spiegel boven de wastafel niet meer. Lees snel verder!

1. Een badkamerspiegel is een must

Een badkamerspiegel wordt dagelijks gebruikt. Of het nu gaat om verzorging, styling of scheren – er zijn zoveel situaties denkbaar waarbij een spiegel niet kan ontbreken. Het mag daarom in geen enkele badkamer ontbreken, hoe klein de ruimte ook is. Het zijn niet langer alleen de vrouwen die vertrouwen op de praktische helper in de vorm van een spiegel. Steeds meer mannen waarderen de onmiskenbare troeven ervan. Het begint al bij het scheren, wat veel makkelijker gaat als de spiegel nauwkeurig werken mogelijk maakt. Maar ook bij het aanbrengen van de dagcrème kan de spiegel goed van pas komen.

Hoe kies je de perfecte badkamerspiegel?

De sleutel is om een spiegel te vinden die past bij jouw behoeften, niet alleen de esthetiek die je probeert te creëren. Denk eerst na over de verlichting van de ruimte. Een badkamerspiegel moet fatsoenlijk natuurlijk licht hebben of worden aangevuld met extra verlichting door middel van een wandarmatuur of zijlamp.

Waarom een badkamerspiegel met verlichting?

Een badkamerspiegel met verlichting zorgt voor een betere zichtbaarheid. Als je op zoek bent naar de een badkamerspiegel met de juiste verlichting, kies dan een vergrotende spiegel met lampjes waarmee je meer details kunt zien in je huidtextuur, poriën en rimpels. Je kan ook een ingelijste of frameloze badkamerspiegel kiezen, zodat deze past bij het ontwerp van jouw ruimte – of het nu modern, traditioneel of ergens daar tussenin is.

2. Cosmeticaspiegel

Vooral vrouwen worden verwend met een wandspiegel. Deze make-up spiegels zijn relatief eenvoudig aan de muur te bevestigen en van daaruit uitstekend te gebruiken. Je bevestigt de spiegel met schroeven of je kunt kiezen voor een spiegel die op de muur geplakt wordt. Dankzij het kogelgewricht kan de spiegel flexibel worden gepositioneerd en dus naar wens worden versteld. Dit is niet alleen gunstig voor het aanbrengen van oogschaduw en lippenstift, de mannelijke scheerbeurt wordt zo ook een fluitje van een cent. De wandspiegel is vooral in kleinere badkamers een uitkomst, omdat hij geen ruimte in beslag neemt, maar ruimtebesparend aan de muur wordt geplaatst. Ideaal!

Hoe kies je de perfecte cosmeticaspiegel?

Bij het kiezen van de perfecte make-up spiegel zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Het eerste is het budget en hoeveel je aan de spiegel wilt uitgeven. De tweede overweging is waar je je make-up spiegel voor gebruikt, zoals het aanbrengen van make-up, haarstyling of gewoon elke ochtend voor het werk naar jezelf kijken.

3. Staande spiegel

De klassieker onder de badkamerspiegels is zonder meer de staande spiegel, die nog in veel badkamers terug te vinden is. Het voordeel is dat het meubelstuk niet aan één plaats gebonden is. Het kan daarom altijd worden gebruikt waar het van pas komt. Of het nu in de badkamer, kinderkamer, keuken of hal is – een staande spiegel kan gemakkelijk verplaatst worden.

Related Posts

Leave a Comment