Drie verschillende manieren van investeren

door Wanderlust

Na een wat onrustige periode is iedereen weer aan het beleggen geslagen. De economie groeit hard en er liggen vele verschillende kans voor het oprapen. Daarentegen is het bijna onmogelijk om geld te verdienen aan rente op je spaarrekening, waardoor beleggen de enige manier is om nog enigszins wat rendement uit jouw kapitaal te genereren. De wereld verandert echter ook snel, waardoor beleggen moeilijker geworden is dan voorheen. Immers is de AEX of de huizenmarkt niet meer de enige manier om te investeren.

Daarom leggen we je in dit artikel verschillende manieren van investeren uit voor beginners. Zo houd jij alle ontwikkelingen goed bij, en kun je investeringen maken die relevant zijn. Wij zullen in totaal drie vormen van investeringen doornemen, waardoor jij verschillende opties hebt om in te beleggen.

Beleggen in aandelen

We beginnen met de meest populaire vorm van beleggen, namelijk in aandelen. Bijna elk groot bedrijf probeert zoveel mogelijk geld binnen te halen om de omzet van een bedrijf te laten groeien. Een manier om dit te doen is door aandelen uit te geven. Iedereen heeft de mogelijkheid om tegen een prijs een stukje van een bedrijf aan te schaffen. Dit heet een aandeel, en aandelen behouden nooit dezelfde waarde. Soms neemt de waarde van een aandeel toe, en af en toe zakt de prijs van een aandeel naar beneden.

Als we de het gemiddelde rendement nemen van alle aandelen sinds het begin van de aandelenmarkt, blijkt dat een aandeel jaarlijks met gemiddeld 8 tot 12 procent groeit. Hierdoor is het beleggen in aandelen niet alleen rendabel, maar ook zeer aantrekkelijk. Je kunt immers door middel van beleggen in aandelen, jouw koopkracht en kapitaal vergroten. In aandelen beleggen is hierdoor een goede methode om investeringen te doen.

Beleggen in cryptovaluta

De tweede optie voor het doen van investeringen, betreft cryptovaluta. Dit is de meest moderne vorm van beleggen die we momenteel hebben, samen met NFT’s. Cryptovaluta zijn digitale munten die gebruik maken van speciale blockchaintechnologie voor het uitvoeren van betalingen. Elke munt heeft een specifieke eigenschap, waardoor meerdere munten in de toekomst zeker gebruikt kunnen worden. Hoe populairder de munt, hoe meer deze munt waard is. Cryptovaluta staan naast hun blockchaintechnologie bekend om de hoeveelheid fluctuatie die hun prijzen hebben. Dit betekent dat je veel rendement kunt behalen, maar ook veel risico neemt op verlies. Je moet dus een koele kikker zijn wanneer jij belegt in cryptovaluta.

De meest bekend cryptovaluta is bitcoin. Dit was de allereerste cryptovaluta die door een algemeen publiek geaccepteerd werd. De grootste reden waarom bitcoin zo populair is onder beleggers, is dat er al vastgesteld is hoeveel bitcoins er maximaal zullen bestaan. Hierdoor is deze munt volledig onafhankelijk van monetair beleid en de gevaren van overmatige inflatie of deflatie.

Overheden kunnen namelijk geld bijdrukken wanneer ze willen, waardoor jouw valuta ineens veel minder waard kan worden. Met een bitcoin kopen, hoef je als burger niet met dit probleem om te gaan. Hierdoor is bitcoin een aantrekkelijke investering om te doen, en sommige overheden accepteren bitcoin als officieel betalingsmiddel.

Investeren in vastgoed

Tot slot kun jij ook investeren in vastgoed. Je hebt het vast wel op het nieuws voorbij zien komen; er is een woningtekort in Nederland. Dit betekent dat de vraag naar woningen het aanbod ruim overstijgt, waardoor huizenprijzen blijven stijgen. Wanneer jij in de huizenmarkt stapt, zal jij dus op de lange termijn veel winst maken doordat jij een woning verkoopt voor een veel hogere prijs dan dat jij hebt gekocht.

Het is echter wel zaak om snel te zijn op de vastgoedmarkt. Naast dat het woningtekort op den duur zal verdwijnen, besluiten steeds meer gemeenten regelgeving toe te passen waardoor beleggers geen vastgoed meer kunnen kopen. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om als belegger nog van deze markt te profiteren. Wees er dus snel bij.

In dit artikel hebben we je over verschillende manieren van investeren verteld. Ten eerste bespraken we de optie om in aandelen te beleggen. Daarna legden we uit waarom in cryptovaluta beleggen ook zeer aantrekkelijk is om te doen. Tot slot bespraken we hoe snel investeren in vastgoed ook zeer lucratief kan zijn.

Al deze opties zijn een goede vorm van investeren, en het is dan ook raadzaam om ze alle drie toe te passen. Zo heb jij een mooie spreiding van jouw portfolio, en ben je minder gevoelig voor een situatie waarbij een markt in elkaar stort. Wij wensen je alvast veel succes met het investeren in deze markten.

Related Posts

Leave a Comment