De ronde spiegel in je huis: een must-have

door Wanderlust

Ik heb ooit in een woning verbleven zonder spiegels en ik kan je verzekeren dat dat niet voor herhaling vatbaar is. Spiegels in het algemeen zijn niet alleen praktisch, maar dragen ook echt bij aan een prettige, ruimtelijke sfeer in huis. Bij Glaswebwinkel hebben ze een uitgebreid assortiment aan spiegels en in deze blog lees je meer over de ronde spiegel. Deze is terug van weggeweest en past helemaal bij de huidige interieurtrends.

Waarom zou je gaan voor rond?

Misschien hangt het samen met de pandemie, met een groeiend bewustzijn dat we er samen het beste van moeten zien te maken, maar de ronde vorm in het interieur is weer helemaal terug. De ronde spiegel sluit naadloos aan bij deze stijl en leent zich ook goed voor het combineren van verschillende formaten bij elkaar. Dat geeft een speels en ruimtelijk effect aan elke ruimte. Het is ook fijn dat deze ronde spiegels behalve in de standaard verzilverde uitvoering tevens leverbaar zijn in brons of grijs gekleurd. Daarmee kun je ze nog beter laten aansluiten bij de stijl van je interieur.

Kaal of met een omlijsting

Glaswebwinkel levert ronde spiegels met de diameter die je wenst. Afhankelijk van het totale oppervlak neem je een spiegel die 4 mm of 6 mm dik is. De spiegels worden standaard plat poly geleverd, wat betekent dat de contouren schuin worden afgeslepen. Dat maakt de spiegel én veilig hanteerbaar én het zorgt voor een fraaie afwerking, die een lijst in principe overbodig maakt. Vind je een omlijsting toch mooier, dan kun je die los bestellen en de spiegel daar zelf in plaatsen. Een veelvoorkomende combinatie is hout met een ronde spiegel, al of niet voorzien van één of meerdere vakjes in de lijst. Dat maakt het een praktische spiegel voor op de badkamer of in de hal, want je kunt er een flesje parfum of bijvoorbeeld je sleutels in kwijt.

Ronde spiegel kaal

Levering en montage

De ronde spiegels van Glaswebwinkel worden standaard zonder verpakking gegarandeerd veilig bij je bezorgd. Dit is een bewuste keuze om het milieu te sparen en de afvalberg zo klein mogelijk te houden. Als je toch liever een verpakte spiegel ontvangt, gebruiken ze daar bubbelfolie en hoekbeschermers voor. Om de spiegel op te hangen, zijn er verschillende mogelijkheden. Gebruik je spiegelkit of spiegeltape dan kun je de spiegel niet meer verplaatsen. Kies je voor een spiegelmontage-set dan is dit wél nog mogelijk en kun je er bijvoorbeeld ook nog spiegelverwarming in verwerken.

Er zijn kortom legio mogelijkheden om je huis mooier en praktischer te maken door het gebruik van ronde spiegels. Benut ze ten volle!

Kijk eens wat vaker in een spiegel

Veel mensen hebben wel wat kleine spiegels in huis om functioneel te gebruiken, bijvoorbeeld om zich in op te maken, maar niet iedereen benut de mogelijkheden van spiegels voor een interieur. Dat is jammer, want spiegels zijn veelzijdig en voordelig. In deze blog lees je alles over wat je met spiegels in je huis kunt doen.

Related Posts

Leave a Comment