Waaraan voldoet een droomauto voor op reis?

door Wanderlust

Als je op vakantie gaat met de auto wil je op de eerste plaats dat die betrouwbaar is. Niemand heeft immers zin om kostbare (vrije) tijd te verliezen aan autopech. Daarnaast wil je alles kunnen meenemen wat je tijdens je verblijf nodig hebt. Voldoende bagageruimte is dus een must. Ten derde wil je niet meer ruimte en gewicht meeslepen dan je nodig hebt, want dat kost alleen maar onnodig veel geld en is slecht voor het milieu. Als je deze drie aspecten op een rij zet, zou een Mercedes A-klasse kopen wel eens een heel goed idee kunnen zijn.

Wat is een Mercedes uit de A-klasse?

De A-klasse bestaat uit de kleinste auto’s uit het Mercedes-Benz-assortiment. Het zijn hatchbacks, wat betekent dat ze vijf deuren hebben (omdat de laadklep meegeteld wordt als deur). Er zijn modellen die op benzine of diesel rijden en je kunt kiezen voor een wat bescheidenere of juist sterke aandrijving. Dat Mercedes de A-klasse al in 1997 introduceerde en dat hij tot op de dag van vandaag geproduceerd wordt, spreekt boekdelen over hoe prettig en solide deze auto’s zijn. Met de betrouwbaarheid voor tijdens je vakantie zit het dus wel goed!

Bagageruimte

De nieuwste modellen (A180, A200 en de A250) beschikken over een ruime achterbak van maar liefst 370 liter. Doordat ze ook een brede laadopening hebben én de achterbank rechtop gezet kan worden, is de laadruimte zelfs nog veel groter te maken. Als je alleen of met z’n tweetjes weggaat, heb je dus zeker (meer dan ) genoeg bagageruimte. En mocht de achterbank ook gebruikt worden voor medereizigers, dan kun je ook dakdragers op je auto monteren en zo tijdelijk extra ruimte creëren.

Voordelen van een lichte(re) auto

Door voor een Mercedes uit de A-klasse te kiezen, krijg je een wagen die aanzienlijk lichter is dan bijvoorbeeld Sedans of SUV’s. Dat betekent dat je een veel gunstiger verbruik hebt, dat verschillende auto-onderdelen minder snel slijten en dat je minder wegenbelasting betaalt. Die voordelen zijn fijn voor op vakantie, maar je hebt er het hele jaar door profijt van, ook voor het gewone woon-werkverkeer.

Handige en veilige extra’s

Als je voor een nieuw exemplaar gaat, beschik je bovendien over een aantal rij-assistentiesystemen die het afleggen van honderden kilometers aanzienlijk comfortabeler maken. Mercedes is die systemen uit de S-klasse namelijk ook gaan inbouwen in de A-klasse, dus je wordt geattendeerd op signalen van vermoeidheid, maar ook op voldoende afstand houden tot je voorligger, veilig van rijstrook wisselen en je krijgt hulp bij probleemloos inparkeren.

Daarnaast staat Mercedes bekend om zijn luxe interieur: de wagen ziet er strak en onberispelijk uit en beschikt over spraakbesturingssystemen. Hiermee wordt het veilig dicteren en versturen van berichtjes mogelijk, maar kun je ook je stoel verstellen, het weer opvragen of de muziek aanpassen zonder je handen van het stuur te halen.

Een Mercedes A-klasse kopen is dus een goed idee voor je vakantieplannen, maar je hebt er het hele jaar door plezier van! En er zijn gelukkig veel uitstekende tweedehands exemplaren verkrijgbaar, dus je hoeft er ook niet per se de hoofdprijs voor te betalen.

Related Posts

Leave a Comment