Mijn e-sigaret smaakt verbrand

door Wanderlust

Vervelend! Dat hoort uiteraard niet en kan verschillende oorzaken hebben, namelijk:de coil (het onderdeel wat de vloeistof verdampt), de e-liquid of de instellingen. In deze blog leggen we je uit wat er aan de hand is!

De coil van de e-sigaret

Bij de coil is het belangrijk te weten dat deze uit een spiraaltje bestaat met daarin katoen. Als het katoen droog is en je ‘vuurt’ je e-sigaret af, zal het katoen verbrande en die vieze verbrande smaak afgeven.

Je moet de coil hoe dan ook vervangen dus.
Zorg dat wanneer je hem vervangt, de coil ook goed doorweekt is met e-liquid voordat je hem afvuurt. Laat na het vervangen van de coil de e-sigaret voor minstens 20 minuten staan bijvoorbeeld, zodat de vloeistof er goed in kan lopen.

Mocht dit het probleem niet oplossen, is er een andere oorzaak.

De e-liquid in de e-sigaret

Een e-liquid moet overweg kunnen met jouw coil en vice versa. Een e-liquid bestaat uit PG en VG en die stoffen hebben beide hun eigenschappen. PG is namelijk heel dun van structuur en kan alleen in coils gebruikt worden met kleine openingen (anders lekt het eruit). VG is weer heel dik van structuur en kan alleen in coils gebruikt worden met grote openingen (anders komt er niet genoeg e-liquid in de coil).

Als je dit niet goed hebt, zal de coil dus droog worden (door lekkage) of droog blijven (door niet genoeg opname).

Als leidraad kun je aanhouden dat coils met een Ohm waarde hoger dan 1.0 het meest geschikt zijn voor e-liquids met wat meer PG. Voor coils met een Ohm waarde lager dan 1.0, kun je het beste e-liquids gebruiken met wat meer VG.

Als dit het probleem niet oplost, is er nog een andere oorzaak mogelijk

De instellingen

De coil is dus een belangrijke oorzaak. Een coil kun je ook op een bepaald wattage of voltage gebruiken. Als je hoger gaat dan geadviseerd wordt, zal de coil ook verbranden en die vieze smaak afgeven.

Het is daarom altijd verstandig om het laagst geadviseerde voltage of wattage te gebruiken. Je kunt daarna altijd in stappen omhooggaan om te zien hoe ver je kunt gaan.

Nog steeds problemen met de e-sigaret?

Vervelend! Dan kun je het beste toch even contact opnemen met de experts op het gebied van e-sigaretten. Neem bijvoorbeeld contact op met een partij zoals Smokesmarter. Zij hebben een FAQ op hun website staan waar vele vragen worden beantwoord. Maar ook kun je eventueel met ze chatten.

Related Posts

Leave a Comment