We zijn allemaal wel eens snel afgeleid. Je gedachten vliegen alle kanten op en je concentratie is ver te zoeken. Focussen op één taak, onderwerp of bezigheid is dan lastig. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vermoeidheid, stress, maar ook omgevingsruis kunnen voor een verminderde concentratie zorgen. Ervaar je zelf wel eens een verminderde concentratie? Met deze tips houd je focus en aandacht langer vast.
1. Stop met multitasken
Ben jij altijd aan het multitasken? Stop daar liever mee, want je brein functioneert beter als je focust op één taak. Als je aan het multitasken bent, ben je in feite continu tussen taken aan het switchen. Dit kost veel energie en gaat alleen maar ten koste van de kwaliteit. Hierdoor ontstaat chaos in je hoofd en raak je sneller afgeleid. Schrijf de taken die je moet doen op en werk ze één voor één af. Zo kan je de opdrachten met volle concentratie uitvoeren.
2. Ga naar buiten en beweeg
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bewegen goed is voor je geheugen en je concentratie. Daarnaast helpt bewegen ook om je stresslevels te verminderen. Ben je aan het werk of aan het studeren en heb je last van een concentratie dipje? Ga dan een stuk wandelen. Het is een goed middel tegen stress en het zorgt er tevens voor dat je daarna weer fris aan het werk kan.
3. Gun jezelf een goede nachtrust
Voor je concentratie is voldoende slaap van essentieel belang. Je slaapt niet voor niets ongeveer een derde van je leven! Als je slecht slaapt zit je mentaal minder goed in je vel. Je bent sneller geïrriteerd, je voelt je moe en je concentratie is duidelijk minder.
4. Gebruik voedingssupplementen zoals Lion’s Mane voor extra ondersteuning
Er zijn supplementen die ter aanvulling op een gezond voedingspatroon je concentratievermogen kunnen ondersteunen. Zo dragen de mineralen ijzer, magnesium en zink bij aan een normale concentratie. Daarnaast kan je ter ondersteuning ook het supplement Lion’s Mane proberen.
Wat zijn Lion’s Mane paddenstoelen?
Lion’s Mane (Hericium erinaceus) is een eetbare paddenstoel die in Nederland ook wel ‘pruikzwam’ wordt genoemd. Het is een paddenstoel die helemaal niet op een traditionele paddenstoel lijkt. Niet rood met witte stippen dus, maar met lange, roomwitte stengels die sierlijk naar beneden hangen. Vergelijkbaar met echte leeuwenmanen, vandaar de naam!
De paddenstoel wordt ook wel als vleesvervanger gebruikt. Het heeft een milde smaak, die soms met die van kreeft wordt vergeleken. De Lion’s Mane heeft niet alleen een lekkere smaak, het is ook nog eens ontzettend gezond.
Wat maakt deze paddenstoel zo bijzonder?
De Lion’s Mane wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De paddenstoel bevat allerlei gezonde stofjes zoals mineralen (zink en kalium), essentiële aminozuren, beta-glucanen en antioxidanten. Dankzij deze stoffen kan de paddenstoel ondersteuning bieden voor het immuunsysteem.
Maar waar de Lion’s Mane écht in uitblinkt is het ondersteunen van de hersenfunctie en het verbeteren van de concentratie. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het de productie van nerve growth factor (NGF) in de hersenen stimuleert. NGF is een essentieel eiwit in de hersenen. Onze hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van informatie hebben dit eiwit nodig om hun taak te kunnen volbrengen.
In andere woorden: Lion’s Mane bevordert de signaaloverdracht tussen cellen in de hersenen. Hierdoor kan Lion’s Mane je helpen bij het ondersteunen van de hersenen.
Hiermee krijg je meer focus, concentratie en helderheid. Lion’s Mane is een volkomen natuurlijk supplement. Bij normaal gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend. Ook niet bij langdurig gebruik.