Zeven redenen waarom tennis gezond is!

door Wanderlust

Tennis is een uitdagende en populaire sport in Nederland. In dit artikel zeven redenen waarom tennis niet alleen leuk is om te doen, maar ook goed is voor je gezondheid.

Minder kans op hart- en vaatziekten

Tennissen vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Wanneer je regelmatig met je tennisracket op de baan staat gaan je cholesterol en bloeddruk omlaag en vermindert je lichaamsvet.

Je krijgt een slank figuur

Door te tennissen verbrand je veel calorieën, zowel tijdens het spelen als daarna. Uit onderzoek is gebleken dat tennissers een lager vetpercentage hebben dan mensen die niet actief sporten.

Sterke botten

Door een sport zoals tennis belast je je botten. Dit zorgt er voor dat je minder risico hebt op botontkalking. Bij tennis belast je zowel je boven- als onderlichaam, dus over je hele lichaam worden de botten versterkt. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Ook als je niet vanaf je jeugd hebt getennist, profiteren je botten er nog steeds van wanneer je begint met tennis op latere leeftijd.

Ontwikkelde spieren

Bij het spelen van tennis gebruik je veel spieren, waardoor deze zich versterken. De beenspieren worden voornamelijk veel gebruikt, maar ook de armspieren en het bovenlichaam doordat je de bal wegslaat met het racket.

Betere coördinatie

Door het tennissen verbeter je je inschatting van waar de bal moet raken met je tennisracket. Mocht je een beginner zijn en je ballen steeds kwijtraken, omdat je je tennisballen kwijtraakt bij het wegslaan, dan kun je bij Tennisplanet.nl gemakkelijk tennisballen laten personaliseren. Zo vind je jouw tennisballen altijd terug!

Verhoogd uithoudingsvermogen

Tennissers hebben een beter uithoudingsvermogen dan niet-sporters. Dit is gebleken uit onderzoek. Door te tennissen hou je andere lichamelijke taken steeds langer vol en je raakt dus minder snel vermoeid. De afwisseling van rust en intense beweging tijdens het tennissen zorgt voor een geleidelijke opbouw van het uithoudingsvermogen.

Het bereiken van een oudere leeftijd

Gezonde mensen leven langer en de sport tennis draagt zeker bij aan de gezondheid en daarmee de levensverwachting van mensen. Niet alleen heb je als tennisser 50 procent minder risico op overlijden in vergelijking met niet-tennissers, maar ook in vergelijking met andere sporten hebben tennissers een hogere levensverwachting.

Bovenstaande gezondheidsvoordelen zijn genoeg reden om zo snel mogelijk te starten met tennis. Als je optimaal wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van tennis, dan moet je er zo snel mogelijk mee beginnen!

Related Posts

Leave a Comment