Maak meer bewegen vanzelfsprekender

door Wanderlust

Je moet er maar tijd voor hebben, denk je misschien als het op sporten aankomt. Maar waarom maak je er niet gewoon ruimte voor in je agenda om meer te bewegen?

Dikke kans dat je ook hierop jouw antwoord al pasklaar hebt. Je hebt het namelijk gewoon te druk om ook nog eens fysieke activiteiten aan je overvolle planning toe te voegen. De momenten vrijheid die jou nog resten, besteed jij liever aan andere zaken. Oké. Dat kunnen we ons enigszins voorstellen. Rust in een druk leven is uiteraard ook wel erg belangrijk. Maar dat kun je ook heel erg goed met sporten combineren, willen we maar zeggen.

Want inspanning en ontspanning gaan hand in hand. Ze zorgen voor een actievere levensstijl en daar pluk jij altijd en overal de vruchten van! Zo’n positieve instelling heeft namelijk ook een mentale weerslag. Lichaam en geest versterken op die manier elkaar op een heel bijzondere wijze. Jij bepaalt zelf hoever je hierin gaat, maar we kunnen je alvast verklappen dat inspanning en ontspanning niet altijd hoeven samen te gaan maar zelfs in elkaar over kunnen smelten!

Hoe precies? Dat leggen we hieronder uit.

De wijde wereld in!

Of in ieder geval gewoon de deur uit. Zowel in het weekend, na het werk als tijdens een vakantie kun je alle tijd nemen om eens een stevige wandeling te maken, het liefste natuurlijk door een gebied dat jou inspireert. Uiteraard mag je best de fiets of de auto pakken om zo’n aangename omgeving te bereiken. Sterker nog, neem die mountainbike mee op je fietsendrager! Hardlopen, joggen en wandelen zijn wel een stuk gemakkelijker, aangezien je hier verder niks voor nodig hebt. Ja, wel sportkleding en een bidon met een oppeppende sportdrank. Of puur water, dat mag ook.

De kleine dingen

Dagelijks doe je verschillende dingen die je iets inspannender kunt maken om jouw conditie te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de fiets pakken om boodschappen te gaan doen. In plaats daarvan kun je ook gaan lopen. Pak je normaal al de benenwagen, dan is een keertje gaan fietsen met een verzwaarde versnelling ook niet verkeerd. Dat doe je natuurlijk niet wanneer je fietstassen propvol zitten en je een behoorlijk gewicht moet meetorsen. Of juist wel, wanneer je een uitdaging niet uit de weg gaat!

Gezond eten

Bestaan die boodschappen grotendeels uit snacks en frisdrank? Tja, dan moeten we je helaas mededelen dat jij je voedingspatroon wel moet aanpassen, anders heeft sporten ook niet veel zin. Sterker nog, regelmatige consumptie van dergelijke ongezonde voedselwaren zorgt ervoor dat je tegen dergelijke inspanning niet opgewassen bent. Combineer je activiteiten dan ook met het eten van veel fruit en houd ook je maaltijden zo vetvrij mogelijk. Raadpleeg eventueel een voedingswijzer om je dieet te plannen.

Rekken en strekken

Je hebt niet veel nodig om te sporten, dit kun je ook heel goed thuis doen. Een warming-up en cooling-down voer je heel gemakkelijk zelfstandig uit en ook voor andere rek- en strekoefeningen heb je helemaal niks extra’s nodig. Ja, heel misschien de juiste kleding en een matje.

Echter, we willen je wel als tip meegeven om een weerstandsband aan je routine toe te voegen om van iedere sessie een heuse uitdaging te maken. Zoals de naam al zegt wordt de weerstand groter met iedere beweging en dat wekt weer spiermassa op!

Dit is bovendien perfect om te doen wanneer het geen optimaal weer is om buiten te sporten. Heel veel succes met het verbeteren van jouw conditie!

Related Posts

Leave a Comment