Alleen de mooiste sieraden zijn voor jou goed genoeg!

door Wanderlust

En, laten we wel wezen, voor wie niet? Of je ze nu voor jezelf koopt of iemand anders, sieraden horen nooit goedkope prullen te zijn.

Heel graag willen we van te voren één ding duidelijk maken: wij kijken echt niet meer op de man of vrouw met de kleine portemonnee. En ga je wel voor een sieraad van mindere kwaliteit, zou je dan liever niet iets anders aanschaffen voor degene aan wie jij graag een cadeau wilt schenken? Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken, want voor nagenoeg ieder budget is wel iets schitterends en tegelijkertijd duurzaams te vinden.

Oh wacht, gaat het misschien om jezelf? Nou, jou wil je al helemaal niet te kort doen! Mensen die sieraden kopen hebben meestal een uitgelezen smaak. Een stijl die uniek en persoonlijk is. Dan wil je natuurlijk wel een glinsterend object om jezelf mee te versieren dat daar perfect mee samengaat. De mogelijkheden op dit gebied zijn uiteraard eindeloos, om nog maar niet te spreken van ontzettend divers. Maar toch hebben we een aantal voorbeelden voor je opgesomd ter inspiratie.

Ringen

Wat hebben liefdes en sprookjes – en soms een combinatie van die twee – vaak met elkaar gemeen? Juist, goed geraden: een gouden ring staat centraal! Soms magisch, soms niet. Maar wacht even, wat zeggen we nu? Liefde is magisch, dus de ringen die deze mogen bezegelen daarmee automatisch ook! In principe maakt het niet echt uit waar zo’n ring dan van gemaakt is. Maar het liefste natuurlijk wel een edelmetaal om de eeuwigheid van de liefde die jullie voor elkaar voelen te bewijzen. Eén of meerdere edelstenen maken het geheel prachtig af.

Maar een simpeler uiterlijk kan uiteraard ook. En een ring voor jezelf uitzoeken is evenmin vreemd. Dat doe je zeker wanneer je een perfect exemplaar hebt gevonden dat jouw uitgesproken stijl helemaal afmaakt! Het mooie aan ringen is dat ze iedere vorm aan kunnen nemen die jij wilt. Letterlijk. Want mocht er bij een professionele goudsmid niet direct iets liggen waar jij je in kunt vinden, dan vervaardigt hij of zij met liefde en vakmanschap een persoonlijke creatie voor je!

Kettingen

Conclusie van bovenstaand verhaal: een ring vertelt iets persoonlijks over jezelf. Maar dat kan een ketting net zo goed, vergis je niet! Denk maar aan klassieke hangers die je open kunt klappen, zogeheten medaillons. Daar zitten foto’s in van je (voor)ouders, omdat dit sieraad al generaties lang in jouw familie is. De emotionele waarde wordt met iedere doorgave groter en groter.

Tegenwoordig zijn doorzichtige cilinders enorm populair. Hier kan de as in zitten van een dierbare die jou is ontvallen of een druppel bloed van jouw geliefde: hij of zij kan dan precies hetzelfde dragen met een kleine hoeveelheid van jou, zodat jullie de ander altijd bij je hebben. Iets te luguber allemaal? Geen nood. Je kunt namelijk ook kiezen voor een plaatje waar jouw unieke vingerafdruk op zit. Of jouw naam. Of die van je lief. Wat je maar wilt! Zo zie je maar: sieraden maken ons wie we zijn.

Oorbellen

Nog zo’n sieraad dat in iedere denkbare vorm of kleur verkrijgbaar is. Daarmee kun jij ervoor kiezen om heel erg op te vallen met je oorbellen of juist niet. Van kleine knopjes naar grote ringen en lange kwasten. Ze kunnen ook de vorm aannemen van bijvoorbeeld jouw favoriete dier of de hele buitenkant van jouw oorschelp in beslag nemen. Niets is te gek!

Geef jij oorbellen aan iemand cadeau? Dan is het wel heel belangrijk dat jij haar smaak goed kent, aangezien deze sieraden nogal zichtbaar zijn. Gratis tip van ons!

Related Posts

Leave a Comment