Verhuizen

Kinderen het huis uit? Bereid ze erop voor!

door Wanderlust

Hoe jong of oud ze ook zijn, de eerste stappen zetten als verantwoordelijke volwassene is altijd spannend. Dus kan jouw kroost maar beter alles hebben om vooruit te kunnen.

Misschien ben jij meer van de harde leerschool en laat jij je kinderen alles zelf uitvinden. Met vallen en opstaan mogen ze alle ins en outs van zelfstandig wonen persoonlijk tegenkomen en zonder hulp oplossen. Daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Zo blijven zoon- en/of dochterlief niet te veel onder de rokken van moeder en de mouw van vader hangen. En zo leren ze het natuurlijk nooit! Mocht jij deze instelling hebben, dan is het waarschijnlijk niet heel erg interessant voor jou om dit artikel verder te lezen.

Geef jij je kroost graag een steuntje in de rug? Dan hebben we wel enkele tips voor je. Want of jij nu al hun huisraad voor ze gaat betalen of niet, je wilt natuurlijk wel dat er niets essentieels mist. Dan kun je natuurlijk met hem, haar of hen een lijst gaan samenstellen waarop alles vermeld staat dat nodig is om een huishouden te runnen.

Nou is de volgende opsomming verre van compleet, maar het geeft jou als ouder dan wel binnenkort zelfstandige een redelijke indicatie van de meest noodzakelijke producten. Dus doe hier je voordeel mee!

Voedselvoorziening

Oké, er moet natuurlijk gegeten worden. Wat en wanneer, dat makende kinderen zelf wel lekker uit. Maar hoe? Tja, dat is even een ander verhaal. Richt één specifieke ruimte in als proviandkast of schaf zelf één of meerdere meubels aan die deze rol op zich nemen. Wellicht bestaan er al inbouwkasten in de woning die je gaat betrekken die zich daar perfect voor lenen. Daarnaast zijn een fornuis en een koelkast natuurlijk onmisbaar. Mochten de juniors het zich echt gemakkelijk willen maken, dan komt er ook nog een magnetron om de hoek kijken voor de prefab hap. En anders zullen ze toch echt moeten koken met behulp van de juiste pannen. Ook al aan borden, bestek en bekers en glazen gedacht?

Woongenot

Dit is uiteraard deels van de buren afhankelijk en de dikte van de muren. Iets met goeie buur die beter is dan vriend van verre or zoiets. Maar comfortabel leven is ook van andere zaken afhankelijk. Zo zul je in de woon- en eetkamer veel tijd doorbrengen. Dan heb je passende meubels nodig, zoals een bank, meerdere stoelen, een koffietafel, eettafel, eetkamerstoelen en diverse kasten om al je boeken en andere spullen in op te bergen. We willen niet gaan discrimineren of generaliseren, maar jonge mensen zonder een televisie zien we niet vaak. Misschien kunnen ze het oude tvmeubel uit hun slaapkamer gebruiken of moet er juist een nieuwe worden aangeschaft.

Over slaapkamer gesproken, hoe zit dat met bed, matras en beddengoed?

Hygiëne

Een kind kan de was doen. Althans, het zal wel moeten wanneer het op zichzelf wil gaan wonen. Een wasmachine is dan ook strikt noodzakelijk en zodra dat apparaat klaar is, moet je de inhoud ook nog droog zien te krijgen. Daar zijn wasdrogers voor uitgevonden en anders hang je alles netjes aan een droogrek op. Alle benodigdheden voor onder de douche vogelen ze maar lekker zelf uit – daar heb jij als ouder niks (meer) mee te maken!

Related Posts

Leave a Comment