gezonde snacks

Gezonde snacks en tips om gelukkig van te worden!

door Wanderlust

Wat eet je meestal om je energieniveau op peil te houden? Er zijn veel snacks op de markt die beweren gezond te zijn, maar wat is echt gezond en houdt je gelukkig en slank? We hebben een lijst verzameld met enkele van de beste snacks die we voor je hebben gevonden.

1. Snacks op basis van fruit.

Snacks op basis van fruit zijn een gezonder alternatief voor snacks met veel suiker. Ze zorgen voor de nodige energie en boost die ons lichaam nodig heeft.

Enkele voordelen van snacks op basis van fruit zijn: ze bevatten weinig calorieën, ze geven je meer energie, ze helpen je langer een vol gevoel te hebben en ze kunnen je huid gezond houden.

2. Snacks op basis van zuivel

Snacks op basis van zuivel zijn heerlijk en bevatten meestal veel eiwitten. Ze kunnen een uitstekende keuze zijn voor mensen die geen tijd hebben om een maaltijd te bereiden. Deze gezonde tussendoortjes zijn vaak het antwoord op de vraag”wat moet ik eerder eten?”

Sommige mensen vinden dat snacks op basis van zuivel hen voldoende energie geven om de dag door te komen, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer traditionele opties zoals chips of sandwiches. Deze snacks op basis van zuivel geven je de mogelijkheid om iets nieuws te proberen en verschillende smaken te ontdekken!

3. Snacks op basis van noten.

Een populaire en gezondere snack zijn snacks op basis van noten. Ze zijn makkelijk mee te nemen en hebben ook nog eens veel voedingswaarde. Omdat ze zijn gemaakt van noten, bevatten ze veel eiwitten en gezonde vetten. Ze bevatten ook vezels die een belangrijk onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet.

Er zijn veel verschillende soorten snacks op basis van noten:

  • Notenpasta: dit zijn in feite gemalen noten die zijn gemengd met wat olie of ander gezond vet zoals kokosolie of zonnebloemolie. Deze kunnen worden gegeten op toast, Engelse muffins, bleekselderij, crackers enz…
  • Notenrepen: Deze repen bestaan voornamelijk uit noten, maar kunnen ook gedroogd fruit of haver bevatten, evenals honing of bruine suiker voor zoetheid en wat bakpoeder om ze te laten rijzen.

4. Plantaardige snacks om te eten

Er zijn veel plantaardige snacks die mensen zonder schuldgevoel kunnen eten. Sommige van deze snacks kunnen zelfs on-the-go worden gegeten.

Enkele voorbeelden van plantaardige snacks zijn appels, bananen, sinaasappels, druiven, sperziebonen, zoete aardappelen en nog veel meer.

5. Eiwitrepen en shakes om te eten

Eiwitrepen zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen uw dieet een eiwitboost geven. Eiwitshakes zijn ook een goede optie voor als je onderweg bent en je eiwitten wilt meenemen.

Eiwit is belangrijk voor het lichaam omdat het voedingsstoffen levert die de spiergroei bevorderen, beschadigde cellen herstellen en het metabolisme in stand houden.

Er zijn twee hoofdtypen van deze snacks: eiwitrepen en eiwitshakes. Ze bieden allebei een vergelijkbare hoeveelheid eiwit, maar hebben verschillende voedingsvoordelen. Eiwitshakes bevatten meer koolhydraten dan eiwitrepen, terwijl eiwitrepen meer calorieën bevatten dan shakes omdat ze gemaakt zijn van suikervervangers in plaats van geraffineerde suikers.

6. Vezelrijke, lage suiker- en zoutopties

Weten wat je moet eten als je gezonder moet eten, is niet altijd gemakkelijk. De beste manier om te beginnen is door te kijken naar het vet-, suiker- en zoutgehalte in je eten.

Het eerste dat u moet doen, is op zoek gaan naar voedsel met 5 gram vet of minder. Zoek naar voedingsmiddelen die niet meer dan 3 gram suiker of minder en niet meer dan 0,5 gram zout of minder per portie bevatten.

7. Eetschema om gezond te blijven

Eten op een bepaald tijdstip kan gunstig zijn voor je gezondheid. Als het bijvoorbeeld moeilijk is om al je eten bij het ontbijt op te eten en je in de verleiding komt om’s middags te snacken, is het misschien het beste om direct na het ontbijt een snack te nemen.

Er zijn drie verschillende soorten eetschema’s:

  • Beperkt eetschema: je eet drie maaltijden per dag en geen tussendoortjes.
  • Evenwichtig eetschema: Je eet twee of drie maaltijden per dag en minimaal één gezond tussendoortje.
  • Luie eetschema: je slaat maaltijden over en eet alleen als je honger hebt, vaak zonder van tevoren te plannen wat je gaat eten.

8. Belang van water in een gezond dieet

Gezonde hydratatie is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Water is nodig om de lichaamstemperatuur te reguleren, afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en een gezonde huid te behouden.

Water kan ook door het hele dieet worden gevonden. Vlees, vis, eieren, melkproducten en fruit en groenten zijn allemaal bronnen van water in het dieet. Er zijn veel voordelen aan het dagelijks drinken van water, waaronder een betere slaapkwaliteit en een gezonder humeur.

Een persoon zou elke dag tussen de acht en tien glazen water moeten drinken voor een optimale gezondheid. De hoeveelheid water die een persoon nodig heeft, is afhankelijk van het activiteitenniveau, doelstellingen voor gewichtsverlies, leeftijd of metabolismetype.

9. Vermijden van bewerkte voedingsmiddelen

Bewerkte voedingsmiddelen worden gemaakt door stoffen zoals suiker, conserveermiddelen en ongezonde vetten aan voedingsmiddelen toe te voegen. Bewerkte voedingsmiddelen zijn in verband gebracht met obesitas en andere schadelijke gezondheidseffecten. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten doorgaans veel vet, zout en suiker. Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen of diabetes.

Lees ook: Artisan Snackpots

Related Posts

Leave a Comment