Hout, vinyl, visgraat pvc; hoe gaat jouw vloer eruit zien?

door admin

Dat is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de stijl die je voor ogen hebt. Ook doe je er verstandig aan om stil te staan bij de diverse eigenschappen van de materialen die beschikbaar zijn.

Met alleen een leuke kleur kom je er niet. Die kun je krijgen in iedere hout of kunststof soort die je kiest. Maar heb je wel gedacht aan de duurzaamheid, de eenvoud van het aanleggen en de verschillende accessoires die je nodig hebt om van jouw klus een groot succes te maken? Vast wel! Maar toch willen we je graag op weg helpen door een aantal belangrijke zaken te bespreken, waaronder de populairste materialen van dit moment.

Laminaat

De bekende verzamelnaam laminaat is een niet weg te denken materiaal, dat met onder andere sloophout, eikenhout en andere soorten wordt gefabriceerd. Het heeft een handig kliksysteem, wat het aanleggen ervan vergemakkelijkt. Natuurlijk is het bekend dat temperaturen en luchtvochtigheid een groot effect op hout hebben, waardoor je minder snel geneigd bent om voor laminaat in vochtige ruimtes te kiezen. Maar er bestaat gelukkig een waterbestendige variant! Deze heeft een nauwsluitende voeg en een speciale coating die beschadigingen en kromtrekken voorkomen. Daar komt nog eens bij dat laminaat krasvrij is en er dus nog jarenlang schitterend uit blijft zien. Vloeren van pvc zijn bovendien een stuk duurder, hoewel er ook voor de keuze van dit materiaal wel degelijk wat te zeggen valt.

Pvc vloer visgraat leggen

Waarom zou je voor kunststof kiezen als je ook voor een prachtige houtlook in jouw interieur zou kunnen gaan? Nou, die heb je ook met een bodem van visgraat pvc bodem. De naam heeft overigens niks met het materiaal te maken of de textuur van de planken. Wel om de manier waarop ze gerangschikt zijn, haaks in elkaar. Met een beetje fantasie zie je er een visgraat in. Vloeren van dit type zijn heel gemakkelijk schoon te maken en voelen comfortabel aan je voeten. Dat niet alleen, ze zijn ook nog eens heel kindvriendelijk en dempen geluid! Ook zijn ze erg duurzaam, zodat je er nog jarenlang plezier van zult hebben. Zeker aangezien visgraat pvc zelfs een voelbare eiken structuur heeft!

Puntjes op de i

Afhankelijk van het materiaal is het verstandig om met behulp van plinten je vloeren af te maken. Anders zie je de uitsparingen tussen vloer en muur en dat is ontzettend lelijk. Bovendien voorkom je krassen in je wand door tijdens het dweilen en stofzuigen. Het is echter wel erg belangrijk dat die  tussenruimte – al dan niet bedekt – er is, zeker wanneer je hout aanlegt. Dat moet immers kunnen uitzetten en krimpen. Kies uiteraard je plinten uit in een zelfde kleur en/of structuur als je vloer zelf.

Related Posts

Leave a Comment