Waar moet een goede kledingkast aan voldoen?

door Wanderlust

Rekening houden met de ruimte die je hebt is belangrijk als je een kledingkast wilt aanschaffen. Hou ook zeker rekening met hoeveel kleding er in moet passen, wissel per seizoen en leg de kleding die je dan niet draagt op een handige plek, zodat je er makkelijk bij kunt als je het weer nodig hebt. Een kledingkast is van invloed op de uitstraling van je slaapkamer.

Juiste breedte en je wensen

Het is belangrijk dat de kast past bij je wensen. Ga je voor landelijk, stoer of chique? Online is er voor iedereen wat te vinden. Neem altijd de tijd om over je keuzes na te denken en kies wat voor jou werkt. Let niet alleen op de breedte en diepte, maar zeker ook op de hoogte. Wil je afzonderlijke vakjes voor ondergoed, stropdassen, sokken, schoenen en sportkleding? Dan is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Losse manden kunnen ook al een heleboel oplossen. Het materiaal is ook zeker het overdenken waard en het is voor iedereen weer verschillend waar de keuze op valt.

Stopcontacten achter de kast

Wanneer de kast voor een muurplint is geplaatst, houd je voldoende ruimte over voor een stopcontact. Een verlengsnoer op de grond naast de kast is erg praktisch.

Planken, hangers of allebei

Als je wat kleiner woont, is het extra belangrijk om zuinig met je ruimte om te gaan. Maak ook de keuze: planken, hangers of allebei? Met een hoek kledingkast kun je optimaal gebruik maken van de ruimte, een hoek die je anders toch niet zou gebruiken wordt zo benut.

Schuifdeuren en een spiegel

Een kledingkast met schuifdeuren is uitermate ruimtebesparend. En je behoudt alle ruimte om je kleding netjes op te bergen. De deuren van de kast schuiven soepel over een rails langs de kast. Zo hoef je geen ruimte vrij te houden voor openslaande deuren. De schuifdeuren kunnen niet helemaal open, maar je kunt zonder moeite bij je kleding. Dit soort kasten zijn vaak inclusief spiegel. Dit bespaart je weer de bevestiging van een spiegel aan je muur.

Kast voor de kleinsten

Ben je op zoek naar een kast voor in de kamer van je zoon of dochter? Dan is het helemaal belangrijk dat deze bij de rest van de kamer past. Deze kast groeit met je kind mee, eerst hele kleine kleding en na een tijdje hoef je ze niet meer aan te kleden en pakken ze zelf hun favoriete kleding. Doe onderzoek naar een degelijke kast die wel tegen een stootje kan.

En een walk-in closet dan?

Dat is toch wel de droom. Gevuld met de mooiste kleding, accesoires en schoenen, wow! Helaas vraagt deze kast wel veel ruimte omdat je er een gedeelte of zelfs een hele kamer voor nodig hebt. Dit is niet voor iedere woning weggelegd.

Lees ook: De uurwerker Groningen

Related Posts

Leave a Comment