Vijf inspiraties voor een nieuwe voordeur

door Wanderlust

Om je huis een nieuw aanzicht en een totaal andere uitstraling te geven kun je een nieuwe voordeur overwegen. Maar welke past bij het karakter van je woning? Ga niet over één nacht ijs. Geef je ogen de kost door goed rondom je heen te kijken, misschien zie je in een vergelijkbare woning als die van jij een prachtige deur. Je komt er op die manier ook achter wat je zeker niet mooi vindt. Ook online en in de showroom zijn veel verschillende uitvoeringen voor een nieuwe voordeur te vinden.

Waar je de inspiratie ook vandaan haalt, kies wat jij mooi vindt. En wist je dat een fraaie voordeur een waardevermeerdering van je huis is? Je investeert namelijk in je huis. Stem de kleur af op de kozijnen en maak er een verzorgd geheel van. Let niet alleen op de prijs, hoewel je budget uiteraard een belangrijke rol speelt, maar ga vooral ook voor kwaliteit. Een voordeur gaat lang mee als deze van het beste materiaal is gemaakt en wat ook belangrijk is, is dat de deur door een vakman geplaatst wordt.

Landelijk

Een mooie houten voordeur staat centraal bij een landelijke woning. De deur mag ook erg robuust zijn. Het moet ook erg uitnodigend zijn en daarom wordt er gekozen voor een groot ruitoppervlakte. Er worden meestal natuurlijke tinten gekozen bij de voordeuren. Het is belangrijk om goed te kijken naar de cilindersloten met een politiekeurmerk. Deze soort sloten geven je de beste inbraakpreventie. 

  • Insteekslot
  • Oplegslot
  • Meerpunt slot of meerpunt sluiting

Laat je adviseren door de vakman en het is ook van belang om een cilinderslot vakkundig te laten plaatsen.   

Modern

Bij een moderne bouwstijl staan rechte lijnen centraal, maar ook minimalisme en er worden industriële materialen gebruikt. Bij de voordeur komt het terug in de grotere vlakken, maar ook de gladde werking en de details van RVS. Door te kiezen voor een voordeur met RVS krijgt je woning een moderne en chique uitstraling.

Voordeur van hout

Er kan gekozen worden voor een voordeur van hout, dit kan in allerlei stijlen worden afgewerkt. Doordat hout een natuurlijk product is, past het eigenlijk wel bij iedere woning. Het kan indien gewenst altijd een andere kleur krijgen, zodat het meer bij de woning past. 

Voordeur jaren 30

Tegenwoordig zijn de jaren dertig woningen erg in trek. De voordeuren van deze woningen zijn ook erg duidelijk te herkennen. Het is transparant afgelakt hout, maar er horen ook de boderaampjes bij en ornamenten. Er is veel oog voor hout, het is namelijk een mooi natuurlijk product! Ook wordt er veel gebruik gemaakt van glas in lood. 

Zwarte voordeur

Een zwarte voordeur is erg opvallend, maar kan wel echt bij je woning passen. Op deze manier kan de voordeur echt centraal staan. Je hebt verschillende zwart tinten die dan gekozen kunnen worden. In ieder geval oogt het erg modern en ziet het er netjes uit. Let bij het kiezen van de voordeur ook op de cilindersloten met draaiknop. Deze sloten hebben enkele grote voordelen:

  • Je kunt de deur snel met de knop open en dicht draaien
  • Het is veilig, bij een calamiteit als bijvoorbeeld brand, heb je geen sleutel nodig maar je kunt door het bedienen van de knop (één draaibeweging) snel naar buiten. Belangrijk als elke minuut telt!
  • Deze sloten worden door de brandweer zelfs geadviseerd bij vluchtdeuren.

Related Posts

Leave a Comment