Jouw woonkamer op rolletjes

door Wanderlust

Natuurlijk moet die wel mooi op zijn plek blijven liggen, maar je hebt er uiteindelijk geen kind meer aan. Alle facetten worden namelijk door jou bepaald!

En dat is heel belangrijk, want jij moet erin wonen. Jij kijkt er dagelijks tegenaan en dus wil je er zeker van zijn dat je het niet na verloop van tijd heel snel zat wordt. Sterker nog, jouw woonkamer moet een weerspiegeling zijn van jouzelf. De kleuren reflecteren wat jij aangenaam en belangrijk vindt. Het zegt iets over je, terwijl er toch voornamelijk nieuwsgierigheid mee naar jouw persoontje wordt gewekt.

Maar dat hangt af van hoe duidelijk de hints zijn die je geeft. Posters ophangen van je favoriete films of bands en reproducties van schilderijen die je bewondert bieden al een beter inkijkje in je hoofd.

Maar wat gebeurt er met mensen die hun blik naar beneden richten? Wat zien ze en wat voelen ze precies? Om je te helpen een antwoord op die vraag te geven, hebben we een aantal opties voor jouw vloer op een rijtje gezet. Mocht het nodig zijn dat hier verandering in komt, natuurlijk.

Steen

Ja, deze hoort wel degelijk thuis tussen onze tips. Maar we waarschuwen je alvast, plavuizen zijn niet per definitie goedkoop. En dat geldt voor marmeren tegels nog meer! Al helemaal omdat je eigenlijk altijd voor de duurste of in ieder geval kwalitatief hoogste variant moet kiezen. Die biedt je namelijk het meeste perspectief vanwege de hoge duurzaamheid. Goedkopere varianten gaan weer niet zo lang mee maar kosten alsnog behoorlijk wat geld. Zeker wanneer ze gerepareerd of vervangen moeten worden. Je bent gewaarschuwd!

Desalniettemin ziet marmer er prachtig uit, maar vergt wel behoorlijk wat onderhoud.

Tapijt

Van hard naar zacht. Mooie overgang. Tapijt voelt heerlijk aan je voeten, voornamelijk wanneer je op sokken – of zelfs zonder – loopt. Daar komt nog bij dat dit materiaal geluid behoorlijk dempt en ook op het gebied van temperatuur een isolerende werking heeft. Een ruime keuze op het gebied van verschillende kleuren maakt de keuze voor tapijt nog eens extra aantrekkelijk.

Maar maak je een wijn- of vetvlek? Of nog erger, druppelt er bloed op de stof? Dan gaat verwijderen je heel wat energie en tijd kosten – of je gewoonweg niet lukken. Wees daarop voorbereid.

Vloerkleed

Ben je er zeker van dat heel je vloer bedekt moet worden, of gaat het alleen om een klein accentje hier of daar? Want dan komt een vloerkleed, in welke kleur of vorm dan ook, als geroepen. Vaak worden ze onder koffietafels neergelegd en hoe graag jij het ook anders wilt aanpakken, waarom zou je met die traditie willen breken? Zoek iets dat volledig opgaat in je woonruimte of juist een bijzonder en duidelijk contrast creëert.

Hout

Gaat het je erom dat jouw woning een praktische of statige uitstraling krijgt? Beide zijn mogelijk met hout. Soms zelfs tegelijk! Eiken oogt natuurlijk behoorlijk luxueus. Maar steiger- en sloophout maken je interieur juist behoorlijk industrieel. Laminaat zit daar dan weer tussenin.

Kunststof

Vanwege het brede scala aan mogelijkheden wordt kunststof steeds populairder. De beste vloeren worden milieuvriendelijk geproduceerd en blijven jarenlang in perfecte staat bij minimaal onderhoud. Vooral visgraat pvc is erg in trek vanwege het patroon en de manier waarop het niet van echt hout te onderscheiden is met het blote oog!

Lees ook: Hout, vinyl, visgraat pvc; hoe gaat jouw vloer eruit zien?

Related Posts

Leave a Comment