Wonen met dieren

door Wanderlust

Houd jij ook zoveel van dieren? En droom je ervan om een woonboerderij te hebben met allerlei leuke dieren? Dan zijn er veel belangrijke dingen waar je aan moet denken. Het houden van dieren is heel leuk, maar het vereist ook veel verantwoordelijkheid. Het zijn immers levende dieren. 

Zorg voor ruimte 

Het is heel leuk als je veel dieren wilt houden, maar dit is niet altijd mogelijk. Je moet namelijk wel de ruimte ervoor hebben. De dieren moeten vrij kunnen rondlopen en er moet een plek zijn waar ze kunnen schuilen voor regen of de zon. Als je dus een huis hebt met een kleine voortuin, dan kun helaas niet veel dieren houden. Heb je een woonboerderij dan zul je wel veel ruimte hebben. Maar het is belangrijk dat je deze ruimte goed onderhoud. Kies je voor een weiland of maak je er een zandpaddock van? Een weiland vergt meer onderhoud in vergelijking met een paddock. Je hebt wel het voordeel dat bij een weiland jouw dieren kunnen grazen. 

Omheining 

Als je dieren houdt is het belangrijk dat je een goede omheining hebt. Het laatste wat je wilt is dat ze het land of erf verlaten en mogelijk in een ongeluk komen. Daarom is het van belang dat je zorgt voor een goede omheining. Afhankelijk van wat voor soort dieren je houdt kun je de omheining aanpassen. Als je een paar schapen hebt, kun je vaak ook al goed op weg met wat prikpaaltjes en schrikdraad. Zo kun je ook makkelijk het deel waar de schapen komen te staan verplaatsen. Dit is zeker handig als je een weiland in gebruik hebt. De weilanden moeten namelijk ook herstellen. 

Als je wat grotere dieren hebt zoals paarden of koeien is een betere omheining gewenst. Zo kun je kiezen voor houten hekken met schrikdraadinstallaties. Je kunt hierbij ook verplaatsbare schrikdraadinstallaties gebruiken, zodat je stukken weiland kan afwisselen. 

Omstandigheden 

Zorg voor goede leefomstandigheden voor jouw dieren. Zoals eerder genoemd is ruimte een belangrijk punt en een omheining voor veiligheid. Daarnaast is het belangrijk dat ze beschikking hebben tot water en eten. Op een weiland is er gras aanwezig voor de grazers, maar dit is ook niet altijd genoeg. Dan is het belangrijk om hooi bij te voeren. Ten slotte moeten er ook stallen aanwezig zijn voor de grote dieren of in ieder geval een schuilstal, zodat ze buiten droog kunnen staan en uit de zon als  het warm is. 

Lees ook: Tips voor de aanschaf van een houten schutting

Related Posts

Leave a Comment