Berg je spullen veilig op in een locker

door Wanderlust

Bij een locker denk je misschien al snel aan een zwembad of treinstation. Maar dit zijn zeker niet de enige plekken waar ze ingezet worden. Er zijn veel verschillende soorten lockers te verkrijgen en het is verstandig om rustig na te gaan waar jouw locker aan moet voldoen. Vergeet er bijvoorbeeld niet een slot bij te bestellen en denk goed na over de afmetingen. In deze blog gaan we dieper in op de keuzes die je hebt.

Welke lockers zijn er eigenlijk?

Mini lockers: Ideaal om kleine, waardevolle spullen in op te bergen. Deze kun je als bedrijf helemaal naar eigen smaak laten samenstellen. Zorg er wel voor dat je de boel goed afsluit! 

Transparante lockers: Zo kun je eenvoudig zien wat je in je locker hebt opgeborgen zonder deze open te maken. Dit wordt vaak ingezet op scholen. Het is wel van belang dat de deurtjes krasvast zijn.

Elektronische lockers: Om te voorkomen dat je de sleutel kwijtraakt, een pincode of muntjes vergeet  kun je kiezen voor een elektronische locker met de nieuwste RFID technologie.

Laptop lockers: Zoals de naam al doet vermoeden is deze locker uitermate geschikt om (tijdelijk) je laptop of smartphone in op te bergen. Bovendien heb je de keuze uit een locker met of zonder stroomaansluiting.

Beroep specifiek: De kleding van brandweerlieden, verplegend personeel en metaalbewerkers dienen in een speciale locker opgeslagen te worden. Ook schoonmaakproducten en was moeten veilig opgeborgen worden.

Personeel: Op kantoor is het erg prettig als je je persoonlijke items veilig kunt opbergen.

Garderobe: Als je je voor het werk dient om te kleden is een garderobe locker een uitkomst. Je komt deze ook vaak tegen in sportscholen.

Welk materiaal past bij mijn wensen?

Daarnaast is er een materiaal die het beste bij jouw wensen past. De meest voorkomende materialen zetten we voor je op een rijtje:

Trespa: Wordt gemaakt door onder hoge temperatuur en druk geïmpregneerd papier of houtvezels en hars samen te persen. Dit materiaal heeft als voordeel dat het uitstekend tegen vocht kan en er bovendien leuk uit ziet.

Melamine: Dit sterke materiaal is kleurvast en makkelijk te onderhouden. Dit materiaal wordt gemaakt van houten platen met een melamine toplaag.

Kunststof: Lockers van kunststof worden regelmatig gebruikt in vochtige ruimtes of buiten.

Hout: Dit natuurlijke, neutrale materiaal is zeer geschikt om te gebruiken in diverse interieurs en op kantoor. Personeel kan heel eenvoudig waardevolle spullen zoals laptops, kleding, documenten, telefoons en portemonnees opbergen.

Metaal: Dit is een geliefd, robuust materiaal met een strak uiterlijk. Heeft maar weinig onderhoud nodig en is slijtvast en duurzaam. Voor lockers op school is metaal ideaal.

Welk slot gebruik ik?

Je hebt de keuze uit onder andere:

  • Elektronische sluiting
  • Draaiknop voor hangsloten
  • Pandmuntsloten
  • Cijfersloten
  • Cilindersloten

Lees ook: Bites vibes Amsterdam

Related Posts

Leave a Comment