Kinderkamer inrichten: inspiratie en tips

door Wanderlust

De meeste mensen vinden het leuk om eens in de zoveel tijd hun huis een volledig andere stijl aan te meten. Ze zien het als een sport om een kamer op een originele wijze in te richten met unieke woonaccessoires en andere vormen van decoratie. Een huis restylen is een hobby van veel mensen. Maar, waarom is dit zo geliefd onder de mensen? Een reden is dat als je te veel tijd doorbrengt in een huis dat er iedere dag hetzelfde uitziet, dat je op een gegeven moment in een soort sleur terecht komt. Je wordt niet meer geprikkeld en niet meer uitgedaagd omdat jouw huis er vanuit de binnenkant gewoon elke dag hetzelfde uitziet. Het is dus groot tijd om deze knauw voor je mentale gesteldheid voor te zijn door op tijd jouw huis een grote make-over te geven. Mensen vergeten hierbij vaak de kinderkamer mee te nemen en duiken algauw op de woonkamer, omdat je hier de meeste tijd doorbrengt. Hieronder staan drie ideeën die je als inspiratie kan gebruiken om de kinderkamer een flinke boost te geven. Doe er vooral je voordeel mee!

Stickers brengen de kinderkamer pas echt tot leven

Stickers zijn een eenvoudige manier om een kinderkamer op te vrolijken. Je kan natuurlijk de hele kinderkamer verven, maar jouw kindje zal na verloop van tijd aangeven de muren niet meer zo leuk te vinden. Met stickers ben je dan snel klaar, omdat je deze snel van de muur kan halen. Als je de muren hebt geverfd, moet je er weer met een andere kleur overheen. Dit kost flink wat tijd en natuurlijk geld. Je kan kant-en-klare stickers kopen, zoals sterren of wolkjes, maar het is nog veel leuker om je eigen stickers af te drukken. Je kan stickers drukken bij diverse webshops en je kan zo ook specifieke afbeeldingen laten afdrukken op sticker-formaat. Zelf stickers maken is een originele manier om de kinderkamer wat kleurrijker te maken. Je kan bijvoorbeeld persoonlijke teksten als stickers laten maken (denk aan wensen van naaste familie voor de baby, of het geboortekaartje). Dit is ook leuk voor het kindje om later terug te lezen. Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen verbonden aan het ontwerpen van persoonlijke stickers voor de kinderkamer!

Stickers in een kinderkamer

Een zijdezacht knuffeldier zal altijd aan de zijde van jouw kindje staan

De meeste kindjes vinden het lastig om nieuwe vriendjes te maken. Als jij een zachte knuffel koopt voor jouw kindje, dan help jij hem of haar hierin al een beetje op weg. Jouw kindje heeft er een trouwe kameraad voor het leven bij, maar ook ziet een kinderkamer er een stuk romantischer en liever uit met een grote, zachte knuffel in de hoek. Het is dus een zekere verrijking van de kinderkamer, zo’n lieve, zachte knuffel. De hele kamer krijgt er gelijk een andere look & feel door. Een must-have!

Knuffeldieren in een kinderkamer

Een originele lamp zet de kinderkamer in vuur en vlam

De meeste kinderen zijn bang in het donker. Niets is fijner om een kleine lamp op de kamer te hebben die zorgt voor wat extra licht zodat jouw kindje wat extra houvast heeft en wellicht wat sneller over zijn of haar angst kan komen. Er zijn tegenwoordig onwijs veel leuke lampjes op de markt zodat de lamp niet alleen een functionele toevoeging aan de kamer is, maar ook een stijlvolle toevoeging. Je hebt tegenwoordig kinderlampjes in alle soorten en maten. Breng eens een bezoekje aan een lokale webshop en kijk of er eentje bijzit die aan jouw eisen en wensen voldoet. Succes gegarandeerd!

Originele lamp in kinderkamer

Related Posts

Leave a Comment