Cognac meubels in je huis

door Wanderlust

Wanneer je je woonkamer industrieel wilt inrichten, dan is de kleur van bank, tafel en stoelen erg belangrijk. Omdat tegenwoordig cognac een populaire kleur is die goed bij een industrieel ingerichte woonkamer past, worden veel meubels gebruikt die van leer of kunstleer zijn gemaakt. Door het gebruik van een cognac-bank zorg je meteen in de woonkamer voor een stoere uitstraling. De kleur van cognac straalt warmte uit bij een industrieel interieur. Gebruik je de kleur van cognac alleen voor je bank, dan zal dat een mooi contrast in de woonkamer geven. Op die manier wordt de cognac-bank een echte eye-catcher in je woonkamer. Het is een statement in je woonkamer bij het industriële interieur.

De accessoires

Velen vinden het moeilijk om bij een cognac-bank of andere meubels de juiste accessoires te plaatsen. Omdat de bank een prominente plaats heeft in de woonkamer, moet je geen accessoires of andere meubels kiezen die precies dezelfde kleur hebben. Je kunt bij een bank wel andere meubels plaatsen die een kleur hebben die dicht bij de kleur van cognac ligt. Je zou een andere kleur bruin kunnen proberen. Wanneer je alles in de kleuren van cognac gebruikt, zal de woonkamer donker worden en dat is niet de juiste manier om de kamer gezellig warm in te richten. Ga je accessoires gebruiken, neem dan een kleur die afsteekt ten opzichte van de cognac kleur. De kleuren zwart, wit en blauw  zijn met de cognac kleur goed te combineren.

Cognac kleuren als accessoires

Het komen en gaan van bepaalde interieurstijlen

De stijlen van het interieur die in huis worden gebruikt veranderen constant. Er zijn echter wel trends die ervoor altijd zullen blijven. Daar is het gebruik van de kleur cognac er een van. De kleur van cognac zal extra versterkt worden door het gebruik van het leer of kunstleer. Het cognac leer heeft een stijlvolle bruine kleur. Deze kleur geeft aan het leer een luxe uitstraling. In een woonkamer kun je op meerdere plekken het cognac-leder terug laten komen. 

Cognac bank in tropische woonkamer

De cognac leren bank

Wanneer je in een woonkamer komt waarin een cognac leren bankstel staat, zal hij direct opvallen. Ondanks dat de cognac leren bankstellen al heel lang worden gebruikt, zijn ze nog steeds populair. Je ziet oude cognac leren bankstellen, maar ook splinternieuwe. De oudere cognac leren bankstellen bewijzen dat deze soort bankstellen zeer lang meegaan. Tegenwoordig worden er ook elementenbanken en hoekbanken van cognac-leder gebruikt.  Ook al heb je een kleine woonkamer, dan is het gebruik van een kleine hoekbank mooi en chic. Met een hoekbank kun je ook veel ruimte besparen. Een kleine variant komt niet alleen gezellig en praktisch over, maar het is vaak ook nog eens een goedkope hoekbank. Wanneer hij van cognac-leder is vervaardigd, zal hij  chic overkomen. Een hoekbank oogt knus en huiselijk. Wanneer je een kleine hoekbank in een kleine ruimte plaatst die hoog op zijn poten staat, zal de ruimte niet zo vol lijken. Met een hoekbank creëer je meer ruimte.

Eetkamerstoelen van cognac leer

Cognac leren stoelen gaan lang mee in gebruik. Er zijn cognac leren eetkamerstoelen die voorzien zijn van een zwarte stalen onderstel. Daarnaast zijn er nog veel meer varianten die allemaal even mooi zijn.  Wanneer je bij de eetkamerstoelen van cognac-leder een stoere houten of stalen eettafel gebruikt, is het plaatje compleet. Door meerdere soorten eetkamerstoelen te gebruiken, bereik je een meer speels karakter.

Cognac leren stoelen

Het gebruik van een eetkamerbank

Wanneer je de woonkamer anders inricht, dan normaal, kan dat ook een mooi speels karakter uitstralen dat chic overkomt. Zo kun je een eettafel gebruiken met eetkamerstoelen, maar ook een leren eetkamerbank, met de kleur van cognac, geeft een speels karakter. Een eetkamer bank van cognac-leder ziet er niet alleen mooi uit, maar er kunnen ook meer mensen op de bank zitten. De eetkamerbanken voorzien van cognac-leder zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. 

Eetkamerbank cognac

Een cognac leren poef

Er zijn veel verschillende soorten Marokkaanse poefs. De mooiste is toch wel de cognac leren poef. Je kunt de poef in een woonkamer gebruiken als een extra zitplaats. Je kunt hem ook als extra tafeltje gebruiken.

Cognac leren poef

Een hoofdbord van cognac leer

In een slaapkamer geeft een cognac-leder hoofdbord een mooie uitstraling die heel chic overkomt. Zo’n hoofdbord zou je zelf kunnen maken. Je kunt ook een  mat van cognac-leder achter het bed tegen de muur hangen. Het geeft een aparte uitstraling.

Hoofdbord van cognac leer

Een lounge stoel die van cognac-leder is vervaardigd

Een leren loungestoel met de kleur van cognac in de woonkamer is een klassieker die zeker bij de inrichting van de woonkamer niet mag ontbreken. Er zijn tegenwoordig zeer veel verschillende loungestoelen van leer verkrijgbaar.
Hoe je de woning ook inricht, je moet ervoor zorgen dat alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd. Wanneer je niet weet wat je bij elkaar kunt plaatsen, vraag dat dan aan een binnenhuisarchitect. Zij of hij zal je dan advies geven, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles in je woning op elkaar is afgestemd.

Cognac leren stoel
Leren cognac stoel met zitbank

Related Posts

Leave a Comment