Woonkamer inspiratie nodig? Gebruik deze 6 tips!

door Wanderlust

Een trendy interieur, met nieuwe ontwerpen en zeer opvallende meubels hoeft nog geen gezelligheid uit te stralen. Een eigentijdse inrichting is leuk, maar een woonkamer moet vooral ook een huiselijk gevoel geven. Soms kan het ook nog wat ontbreken aan inspiratie voor je woonkamer. Daarom hier zes toepasbare tips waarmee je je trendy woonkamer een stuk gezelliger maakt!

Natuurlijke elementen

Een bos verse bloemen zorgt voor fleurigheid en gezelligheid in je interieur. Met een vaas en een bos bloemen van de bloemist uit jouw buurt kom je een heel eind! Wanneer je niet van verse bloemen houdt kun je ook kiezen voor een tropische plant of zelfs meerdere tropische planten. Planten zorgen voor aankleding van het interieur en komen daarom de sfeer ten goede, ze staan bijvoorbeeld leuk in een kaal hoekje in je woonkamer of naast je televisie. Onderstaande afbeeldingen geven je wat inspiratie hoe jij je woonkamer kan opfleuren met verse bloemen of tropische planten!

Natuurlijke elementen
Natuurlijke elementen in de woonkamer

Maak gebruik van sfeerverlichting

Door de juiste verlichting te gebruiken, maak je ruimtes in je huis ook knusser. Dit kan je toepassen door met natuurlijk licht te spelen door middel van shutters. Maar je kan deze tip ook in meerdere ruimtes toepassen, een kolossale hanglamp staat bijvoorbeeld leuk boven de eettafel. Dit maakt een etentje met kennissen nog prettiger en vooral gezelliger! Decoratieve verlichting doet het ook goed in de huiskamer en dan vooral warm en gedempt licht. Voor een leuk effect koop je verlichting waarvan je de kleur kunt aanpassen. Van felblauwe tot zachtroze tinten, met aanpasbare verlichting is van alles mogelijk. Zo kun je de kleur van je verlichting door de dag heen aanpassen aan je gemoedstoestand! Hierbij een aantal inspiraties hoe je sfeerlichting kan toepassen in je woonkamer of in je tuin.

Sfeerverlichting binnen bij eettafel
Sfeerverlichting in de tuin

Decoreren met kussens

Accessoires zoals kussens zorgen voor meer sfeer op je bank. Bij een moderne inrichting passen kussens met een grafisch patroon erg goed, terwijl je een simpel interieur verrijkt met kussens in één of meerdere kleuren. Je kunt je kussens ook matchen met je tropische planten, door bijvoorbeeld te kiezen voor een kussen met een exotische palmprint. Hierbij een aantal beelden voor inspiratie in de woonkamer door kussens aan je interieur toe te voegen.

Kussens met exotische en tropische palmprint
Kussens voor een gezellig hoekje

Een vloerkleed voor warmte

Een vloerkleed is niet alleen een goede sfeermaker, maar zorgt er ook voor dat jij geen last meer hebt van koude voeten. Dit is dus fijn voor mensen die altijd last hebben van koude voeten! Vloerkleden zijn er in verschillende maten en kleuren. Bij Kwantum koop je veel unieke vloerkleden. Ze verkopen onder andere vloerkleden die een vintage uitstraling hebben en vloerkleden die gemaakt zijn van schapenvacht.

Vloerkleed in de woonkaer

Het gebruiken van verschillende materialen

Gebruikte materialen zijn heel bepalend voor de uitstraling van een woonkamer. Rijke stoffen, zoals velvet stoel, (nep)bont of zijde, geven een hele andere uitstraling dan leer. Een stoffen bank heeft een lieflijke uitstraling, terwijl een leren bank gelijk een stuk stoerder staat. Wanneer je je leren meubels een rustigere uitstraling wilt geven, kun je dit doen door er een zacht kussen of deken op te leggen.

Velvet stoel

Persoonlijk accent

Een woonkamer is pas echt eigen wanneer je er een persoonlijk accent in verwerkt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door (persoonlijke) foto’s op te hangen aan de muur of door deze op een dressoir te zetten. Je kunt ook souvenirs of andere items met een herinnering een mooie plek geven.

Wat doe jij om de huiskamer gezellig te maken?

Related Posts

Leave a Comment