De grootste voordelen van een vloerkleed

door Wanderlust

Vloerkleden gelden als een van de meest sfeerbepalende onderdelen in het interieur. Mocht je een vloerkleed over een tijdje toch niet meer zo mooi vinden, dan is er nog geen man over bood. Je kunt een vloerkleed natuurlijk heel makkelijk vervangen als je er op uitgekeken bent. Dat is een ander verhaal bij een nieuwe vloer uitzoeken. Een vloer vervang je niet snel. Benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van een vloerkleed? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Knusse sfeer

Het oog wil ook wel wat en dat kan met een vloerkleed gerealiseerd worden. Immers, vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, vormen en dessins. Er is dus vast en zeker wel een vloerkleed verkrijgbaar die voldoet aan jouw wensen en eisen. Bijkomend voordeel van een stijlvol vloerkleed is dat je met een relatief simpele aanpassing een knusse sfeer kunt creëren. Het ziet er een stuk huiselijker en gezelliger uit! Probeer er wel rekening mee te houden dat het vloerkleed aansluit bij de rest van je interieur. Een kleed met druk dessin in allerlei felle primaire kleuren kan prima passen in een vrolijk interieur, maar minder snel bij een woning die een klassieke stijl heeft. Liefhebber van industrieel? Kies dan voor een strak vloerkleed in kleuren als grijs, wit of zwart.

Eenheid creëren

Wil je dat de zithoek één geheel vormt, maar heb je nog geen vloerkleed neergelegd? Dan kan dat wel eens de reden zijn waarom het er wat minder fraai uitziet. Met een vloerkleed kun je eenheid creëren door de ruimte duidelijk af te bakenen.

Geluiddempende werking

Wist je dat een vloerkleed geluid absorbeert? PVC vloeren hebben dankzij de materiaalopbouw een geluiddempende werking hebben, maar dit geldt in zekere zin ook voor vloerkleden. Ideaal als je kinderen hebt die graag rondrennen, maar ook voor de allerkleintjes is het natuurlijk fijner kruipen op een vloerkleed dan op een stenen vloer. Bovendien is de kans op uitglijden veel minder groot.

Related Posts

Leave a Comment