5 laadtips om je fietsaccu in topconditie te houden

door Wanderlust

Veel mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Alleen de levensduur van de accu is toch vaak een onderwerp van discussie. De prestaties zijn de laatste tijd echt verminderd. De accu is dan ook een kwetsbaar onderdeel en deze moet dan ook met zorg worden behandeld. Hoe moet hij onderhouden worden en hoe gaat het opladen op een goede manier in zijn werk? Belangrijk om daar een antwoord op te krijgen en dat zal hier zeker lukken! Je fietsbatterij herstellen komt hier dan ook aan bod en geeft jou inzicht hoe jij het beste kunt handelen. 

Tip 1: Handleiding doornemen

De eerste tip is het lezen van de handleiding. Dit lijkt heel logisch, maar veel mensen doen het niet. In de handleiding kun je namelijk alles vinden over de accu van de elektrische fiets. Zo lees je ook hoe deze het beste behandeld dient te worden. Je kunt ook nog uitgebreide laadinstructies vinden in dit document. 

Tip 2: Na gebruik opladen?

Het is belangrijk dat je je accu op tijd op gaat laden. Als je een hele korte rit hebt gemaakt, dan is opladen geen pure noodzaak. Maar na een langere rit wel, dan houd je namelijk het laadpercentage tussen de 20 en 80% en dan gaat de accu langer mee (zal minder snel slijten). 

Tip 3: Niet altijd opladen!

De accu hoeft niet altijd aan de oplader te hangen. Als de accu namelijk is opgeladen, dan kun je de oplader verwijderen. Soms kan een accu wel altijd aan de lader hangen, maar dit kun je dan terugvinden in de handleiding bij de fiets.

Tip 4: Opladen in de gaten houden

Je moet de accu altijd opladen in een droge omgeving (op kamertemperatuur). Gevaarlijke situaties moet je dan ook zien te voorkomen dus zorg dat je toezicht kunt houden tijdens het laden. In de nacht moet je hem dus niet opladen en ook niet wanneer je niet thuis bent. 

Tip 5: Lang stilgestaan?

Af en toe opladen helpt!Het kan zijn dat je door slecht weer de accu tijdelijk niet gebruikt. Bewaar hem dan in een droge ruimte op kamertemperatuur. Je moet hem wel iedere maand even bijladen. Blijf er daarom even altijd goed opletten en gebruik alle tips voor fietsaccu reviseren. Je zorgt er dan voor dat je fietsaccu vele malen langer meegaat.

Related Posts

Leave a Comment