5 redenen om te koken met avocado olie

door Wanderlust

Tegenwoordig letten we veel meer op onze gezondheid en worden er (gelukkig) steeds meer kritische keuzes gemaakt in de supermarkt. Het lastige is dat er soms enorm veel keuze is binnen een bepaalde productgroep, zoals bij de oliën, waardoor je even niet meer weet welke je moet kiezen. Een aantal jaar geleden gebruikten we vooral de zonnebloemolie terwijl rond deze tijd juist de olijfolie meer in trek is. Maar daar houdt het niet bij op, want sinds kort vind je ook een nieuw olie in de schappen: de avocado olie, zoals Soilmates Healthy Oil. Geperst van 100% avocado’s of ook wel: pure power. Maar wat precies maakt deze olie zo goed, en zelfs beter dan bijvoorbeeld een olijf- of kokosolie? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Neutrale smaak

Vaak kies je de olie op basis van de smaak die je wilt toevoegen aan je gerecht zoals bijvoorbeeld de olijfolie voor een pure en krachtige smaak. Voor het kiezen van een neutrale smaak kies je al snel voor een kokosolie, maar wist je dat avocado olie een veel betere keuze is? Avocado olie van bijvoorbeeld Soilmates, toepasselijk benoemd als Healthy Oil, heeft zelf ook een hele neutrale smaak en versterkt daarbij ook nog eens de smaak van alle gerechten.

Maar wat maakt het nu zo goed voor je?

Onverzadigde vetten vs verzadigde vetten

Naast de smaak die de olie heeft, worden ook voedingswaarden zoals de vetten goed onder de loep genomen. Een steeds vaker terugkomende vraag is of vetten nu gezond zijn of niet. Ons lichaam heeft vetten nodig om het cholesterolgehalte op pijl te houden, en daarbij is het essentieel om onverzadigde vetten binnen te krijgen. De olie van Soilmates biedt bijna 82% onverzadigd vet. (Mono-unsaturated: 70; Poly-unsaturated: 12). Het goede vet! Het verlaagt juist je cholesterolgehalte en verkleint daarmee het risico op hart- en vaatziekten. In kokosolie of margarine daarentegen vind je vooral verzadigde vetten.

Antioxidanten

Soilmates’ Healthy Oil is een fles vol superpower. Het zit bomvol antioxidanten, omega’s en vitaminen die jou beschermen tegen onder andere de effecten van zonlicht en stress. De omega’s zijn goed voor je welzijn en zijn belangrijk voor je hersenen, zenuwen en een goed cholesterolniveau. Echte power dus!

Hoge temperaturen

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat we er goed mee kunnen koken. Bakken, grillen, wokken, braden, BBQ … noem maar op. Niet elke olie is even geschikt om dit allemaal mee te doen. Zo kun je met kokosolie bijvoorbeeld niet op een te hoge temperatuur koken omdat het dan gaat stinken en aanbranden. Dit komt omdat het rookpunt, dus het moment wanneer de olie begint te roken (en voedingswaarden verbranden), erg laag ligt. Avocado olie daarentegen behoudt tot 270°C nog steeds alle voedingswaarden, uniek! Olijfolie heeft een rookpunt van 180°C en kokosolie 177°C. Hiermee onderscheidt het zich dus van de rest.

Avocado olie duurzaam

Ook veel meer merken zijn bezig met het klimaatprobleem en proberen hier een steentje aan bij te dragen. Dagelijks worden meer dan 1 miljoen (!!) avocado’s in de Rotterdamse haven afgekeurd omdat ze te lelijk zouden zijn voor de supermarkt. Soilmates brengt daar verandering in met hun avocado olie en red deze avocado’s. De olie is dus zowel een goede keuze voor het lichaam als voor de aarde.

Related Posts

Leave a Comment