Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe maak je een garnalencocktail? Maar ook wat zit er in een garnalencocktail? Dit leggen we je graag uit en als je dat weet dan kun jij dus ook zelf de lekkerste recepten eens proberen! Het enige wat je hoeft te doen is op je gemak alles door te nemen en dan kun je zelf aan de slag!
Hollandse garnalen cocktail
Om een Hollandse garnalen cocktail te maken heb je het volgende nodig:
- 250 gram Hollandse garnalen
- Droge sherry (twee eetlepels)
- Whisky (twee eetlepels)
- 200 ml yogonaise
- 50 ml tomatenketchup
- Slagroom (4 eetlepels)
- Verse bieslook (2 eetlepel, wel gehakt!)
- Een zakje gemengde bladsla
- 2 mandarijntjes, maar wel in partjes
- Paprikapoeder, 0,5 theelepel
Saus voor garnalencocktail
Bij de garnalencocktail wordt vaak een saus gemaakt. Je hebt dan mayonaise nodig, ketchup, slagroom en de helft van de bieslook. Je kunt alles heerlijk op smaak brengen met zout en peper.
Bereidingswijze garnalencocktail
Je weet nu wat je nodig hebt om een garnalencocktail te maken en hoe je de saus moet maken. Maar je moet nog meer doen.
- Je moet namelijk de garnalen eerst besprenkelen met sherry en dit laat je dan gedurende tien minuten intrekken.
- In de tussentijd kun je de saus maken zoals hierboven is omschreven.
- Vervolgens ga jij de sla verdelen over 4 glazen. Je doet er dan garnalen bovenop en de mandarijnen. Je kunt het geheel dan bedruppelen met de saus. Een beetje paprikapoeder eroverheen en een beetje bieslook en je kunt smullen!
Nog meer recepten…
Er zijn nog veel meer manieren om een garnalencocktail te bereiden. Heb je wel eens gehoord van de garnalencocktail met guacamole en mango? Het volgende heb je dan nodig:
Benodigdheden garnalencocktail
- 4 mini tortilla’s natural
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 mango, in plakjes
- 1 limoen
- 1 avocado
- 4 eetlepels mambo cocktailsaus
- Koriander, drie takjes
- 150 gram roze garnalen
- Mini sla
- 4 ovenvaste bakjes
- grillpan
- rasp
Bereidingswijze
- Je gaat de oven voorverwarmen op 200 graden. Je doet dan de tortilla’s in de ovenbakjes en dan bak je deze 6-8 minuten. Je haalt ze dan uit de bakjes en dan laat je ze afkoelen.
- Je verhit de grillpan en dan doe je daar de mango in die je bestrijkt met olie (1-2 minuten grillen per kant).
- Je haalt de schil van de limoen en perst dan de vrucht uit. Je maakt ook de avocado schoon en prakt dan het vruchtvlees met de mambo saus. Je kunt het geheel op smaak brengen met limoensap, koriander en peper. De garnalen doe je door de rest van de saus.
- Je zet dan de schaaltjes op vier borden. Je doet de sla en guacamole er in en dan verdeel je de mango en de garnalensalade er overheen. Het geheel bestrooi je nog met limoenrasp.