5 originele kraamcadeaus om te geven

door Wanderlust

Hoe vaak ben jij op zoek naar een origineel kraamcadeau? Waarschijnlijk komt dat regelmatig voor, maar hoe vind je dan nog steeds een bijzonder cadeau? Lees rustig verder, onderstaand kun je namelijk kiezen uit 5 originele kraamcadeaus om te geven. 

Voet- en handafdruk cadeau

Een pakket waarin je alles vindt om een voet- of handafdruk van gips te maken van de baby. Dit is altijd een mooie herinnering. Ook zal je kindje het later zelf leuk vinden om te zien hoe schattig klein de handjes en voetjes toen waren. 

Boxkleed

Een boxkleed met of zonder mobile in de kleuren of het thema van de babykamer (even navragen bij de ouders). Ook hier wordt dagelijks veel gebruik van gemaakt en een kindje kan zo lekker op de grond spelen (niet op de koude vloer). 

Brievenbus cadeau

Ben je niet in de gelegenheid om binnenkort op kraamvisite te gaan en wil je toch wat van je laten horen, kies voor een brievenbus cadeau. Een brievenbus cadeau kan een heel speciale felicitatiekaart zijn, maar meestal wordt er iets anders mee bedoeld, namelijk een echt cadeau dat door de brievenbus past. Je kiest dan voor een fraai verpakt cadeautje, dat er heel feestelijk uitziet. De inhoud van een cadeaubox kan heel divers zijn, bekijk de mogelijkheden en maak een keuze. Enkele voorbeelden zijn: een slabbetje met naam, een rompertje met naam, een hydrofieldoek, knuffel, een invulboek voor de eerste maanden van de baby. Zodra jij een goed nieuws kaartje of een berichtje ontvangt dat de baby is geboren kun je iets van je laten horen met een cadeaubox. Wat zullen de nieuwe ouders verrast zijn door jouw snelle felicitatie! Over een poosje kun je alsnog een kraambezoek plannen.     

Bestek

Een generiek besteksetje is vrij saai om te geven. Maar wat nou als je bestek, beker en bordje met naam of favoriet thema kan geven? Dat is nog een een origineel kraamcadeau! Naast dat het er ontzettend leuk uit ziet kan het al snel gebruikt worden. Iedere dag weer moet er gegeten worden en hoe leuk is het voor een kindje als dat met zijn eigen bestek en bordje kan?

Houten speelgoed

Houten speelgoed verliest haar populariteit nooit. Dit speelgoed wordt vaak ook tot in lengte van dagen bewaard voor volgende generaties en uiterst geschikt als origineel kraamcadeau. Prachtig om neer te zetten en heerlijk om mee te spelen. Tijdloos en in veel variaties verkrijgbaar. Voorbeelden ervan zijn: de houten locomotief met wagons die elk een cijfer vervoeren (tevens leerzaam tellen tot 10), houten blokken in houtkleur of gekleurde blokken los of in een houten kar, een kar die door de kleine kan worden vooruit getrokken. Houten blokken stimuleren de fantasie om zelf iets te bouwen. Een knikkerbaan die nooit verveelt, deze wordt gebruikt, opgeruimd en wordt telkens weer opnieuw voor de dag gehaald. Een houten hamerbank waarop het kind zijn energie kwijt kan, een houten puzzel om rustig bezig te zijn. Teveel om hier nu op te noemen. Houten speelgoed is (h)eerlijk speelgoed! Let maar eens op hoeveel volwassenen er ook nog graag samen met de kleine mee spelen. Een goede en verantwoorde investering als je kiest voor deze duurzame producten.  

Houten speelgoed

Related Posts

Leave a Comment