6 tips om te blijven sporten zonder naar de sportschool te gaan

door Wanderlust

Het kan een uitdaging zijn om voldoende beweging te krijgen. We moeten weer zoveel mogelijk thuisblijven en de nieuwe maatregelen maken het ook niet makkelijker om naar de sportschool te gaan. Toch is het belangrijk om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Het is ten eerste gezond, omdat je hart en bloedvaten in betere conditie blijven. Daarnaast heeft beweging ook positieve invloed op het cholesterolgehalte en verkleint het de kans op overgewicht. Vind je het lastig om vanuit huis aan voldoende beweging te komen? Lees hieronder onze tips.

Train je arm- en schouderspieren

De hele dag achter je laptop zitten is niet alleen funest voor de creativiteit tijdens het werk, maar pleegt ook een aanslag op je lichaam. Na een hele dag zitten merk je vast dat je schouders nogal stijf voelen. Ga daarom eens je armen en schouders trainen met behulp van krachttraining. Niet alleen dwing je jezelf de nodige pauzes te houden, je traint dan ook meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Gegarandeerd dat je fitter en energieker je dagen doorkomt. Daarnaast zorgt de beweging er ook voor dat je met je gedachten los wordt gemaakt van werk en met frisse ideeën weer verder kunt. 

Fitnessen vanuit huis

Het wordt aangeraden door de hartstichting, maar ook door de regering om dagelijks 30 minuten te bewegen om je gezondheid op peil te houden. Op de dagen dat het lekker weer is, is het geen probleem om die 30 minuten lekker buiten door te brengen. Op de regenachtige dagen kan het lastig zijn om jezelf te motiveren, vooral als de sportschool vroeger sluit dan je gewend bent. De oplossing is om vanuit huis te gaan fitnessen. Er zijn verschillende fitnessapparaten waarmee je op een laagdrempelige manier alsnog makkelijk aan die 30 minuten beweging komt. 

Doe een online work-out

Je hoeft enkel ‘workout’ in te typen op youtube en je krijgt een ruim aanbod aan diverse workouts die je gewoon vanuit je woonkamer kan volgen. Of je nu gewend bent om bootcamps te volgen of lekker te dansen, je kunt het allemaal online vinden. Je kunt verschillende niveaus proberen en het is een aangename afwisseling tijdens het werken of de andere verplichte werkzaamheden in en rond huis. Je kunt een online work-out bovendien als opwarming doen, voordat je je krachttraining of je fitnessprogramma gaat uitvoeren. 

Geef je huis een grote schoonmaakbeurt

Het is misschien niet het leukste karwei, maar zeker effectief voor de lichaamsbeweging. Je hebt het vaak niet door, maar het huishouden is ook een manier om aan je beweging te komen. Tijdens het stoffen, afnemen met een nat doekje en stofzuigen train je zowel je armspieren als je beenspieren. Vooral als je in een huis woont met trappen, ben je veel je beenspieren aan het trainen. Heb je er een hekel aan om schoon te maken? Zet dan je favoriete muziek op of een podcast. Dat biedt een leuke afleiding, het zorgt ervoor dat de tijd voorbijvliegt en voor je het weet zit je makkelijk op de 30 minuten lichaamsbeweging.

Laat de auto staan

Als je in bezit bent van een auto herken je vast wel dat je automatisch de auto pakt om boodschappen te doen. Als de supermarkt bij je in de buurt is en je niet veel boodschappen nodig hebt, kun je ook eens de auto laten staan. Het is namelijk veel gezonder om te gaan lopen of te fietsen. Je kunt bovendien eens kijken of er een mooie route is op de heen- of terugweg door een stukje natuur. Je zult ervaren dat het niet alleen lekker is om de benen te strekken, maar dat je ook tot rust komt bij het geluid van vogels of het geruis van bomen. 

Gebruik de pauze om te wandelen

Als je thuis aan het werk bent, kan het verleidelijk zijn om geen pauzes te houden. Hoe eerder je klaar bent met werken hoe beter! Toch kun je ook de pauzes benutten om even 30 minuten te wandelen in een park in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld even een collega of vriend bellen of die ene leuke podcast beluisteren. Het is geen kleine moeite met uiteindelijk een gezond resultaat.

Related Posts

Leave a Comment