Het is tijd voor een nieuwe vloer!

door Wanderlust

Wat is het eerste dat je doet als je een nieuw huis hebt gekocht? Je gaat de boel een flinke opfrisbeurt geven, zodat alle sporen van de vorige bewoners verdwijnen. Niets is zo fijn om in een fris huis te beginnen. Naast een verfbeurt kun je ook het huis ook een opknapbeurt geven door een nieuwe vloer erin te leggen. Ga je niet verhuizen, maar kan je huis wel een nieuw interieur gebruiken? Ook daar kan een nieuwe vloer bij helpen. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw woning? Wij hebben de vloersoorten voor je op een rijtje gezet.

Keuze uit vloersoorten

Een nieuwe vloer heeft veel invloed op de inrichting van je huis en de ruimte in het algemeen. Wist je dat je met een vloer een ruimte kan verkleinen of juist kan vergroten? Als je een lichte vloer legt kan de ruimte optisch groter worden. Een donkere vloer doet het tegenovergestelde, die maakt de ruimte knusser. Daarnaast heb je verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Veelgekozen vloeren zijn parket of laminaat, maar ook tegels komen steeds vaker voor in huizen. Er zijn zelfs vloeren die bestand zijn tegen vocht, zoals water en wijn. Hieronder lees je er meer over.

High tech laminaat

Als je voor laminaatvloer kiest, doe het dan goed! Met een Berry-Alloc laminaat kun je bijvoorbeeld alle kanten op. Zo kun je deze laminaatvloer in alle ruimten van je huis leggen. Ja, echt alle ruimten! Als je soms net iets te enthousiast de afwas doet, kan er water op de vloer komen. Vanaf nu geen paniek meer als daarbij wat op de grond valt. Deze vloer heeft namelijk een waterafstotende coating, waardoor het geen probleem is dat er wat vocht op komt. Je kan zelfs de badkamer voorzien van een luxe uitstraling met een mooie houten vloer. 

Ecologische vloer

Dit is een vloersoort die er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens een mooie bijdrage levert aan het milieu. We hebben het over het bamboe parket. Er wordt steeds vaker voor deze vloersoort gekozen, omdat geen enkele vloer hetzelfde is. Elk parket heeft een uniek design, wat het een van de meest interessante vloersoorten maakt. De bamboe komt uit China, waar deze grassoort al bekend staat als alternatief hout. De bamboestammen worden gekapt zonder dat het bosbestand minder wordt. Je bent met deze vloer dus lekker (ecologisch) bezig!

Laminaattegels 

Altijd al een natuurlijke vloer willen hebben in je huis? Dat is mogelijk met laminaattegels. Hiermee geef je je huis een natuurlijke uitstraling, zonder dat je over een ijskoude vloer hoeft te lopen. Naast de natuursteentegels, kun je ook kiezen voor retro tegels die de ruimte een warme, Marokkaanse sfeer geven. Toch meer van de stoerdere uitstraling? Denk dan eens aan tegels met een cement uitstraling. Je leest het al: met de laminaat tegels kun je eindeloos variëren. En het grootste voordeel is ook nog dat je makkelijk zelf de tegels kan leggen. 

DIY vloer

Bij sommige vloeren is het verstandig om professionals in te huren die de vloer erin komen leggen. Je wilt namelijk niet een scheve vloer of plinten die net niet lekker aansluiten. Ben je toch die aanpakker die het zelf wilt regelen? Dan kun je kiezen voor een kurkvloer. Deze vloer staat erom bekend dat hij makkelijk erin kan worden geklikt en geen egale ondergrond hoeft te hebben. Naast het gemak van deze vloersoort, kan je de kurkvloer in veel verschillende uitvoeringen kopen. Licht, donker, echt kurk of juist een houten uitstraling: kurk komt in vele soorten!

Visgraatvloer

Deze vloer geeft je huis een moderne en chique uitstraling en blijft daarom ook een populair vloersoort. We hebben het natuurlijk over de visgraat vloer! Voorheen was de visgraat enkel in parket verkrijgbaar en konden alleen professionals deze houten vloer leggen. Deze combinatie zorgde ervoor dat het een tamelijk dure vloer was.  Jarenlang was de visgraat helaas niet voor ieder budget beschikbaar. Gelukkig kan je hem tegenwoordig ook in laminaat kopen. Visgraat laminaat geeft dezelfde uitstraling, maar is veel goedkoper. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk zelf te leggen, omdat hij met een kliksysteem kan worden gelegd. Met de visgraat laminaat tover je een ruimte om van een basis kamer naar een klassieke ruimte.  

Related Posts

Leave a Comment