Welke raamdecoratie past bij jou?

door Wanderlust

Raambekleding is niet enkel functioneel, het kleedt je ruimtes ook erg mooi in. Goede raamdecoratie geeft namelijk extra sfeer aan een ruimte. Er is voor elke stijl en voorkeur geschikte raambekleding te vinden. Heb je een minimalistisch interieur, een landelijke inrichting of meer industrieel? Heb je opstartproblemen met betrekking tot het uitkiezen van de juiste raambekleding? We nemen je in dit artikel mee in de wereld van de raamdecoratie. We laten je opties zien, zodat jij voorbereid (online) kan shoppen en de beste keuze kunt maken!

Gordijnen

Grote gordijnen geven een huiselijk gevoel en voelen gezellig aan. Je zorgt meteen voor een warme sfeer. Dit kan in de slaapkamer of woonkamer erg prettig zijn. Daarnaast kan een gordijn praktisch zijn. Ramen met enkel glas laten regelmatig wat frisse lucht door. Dan kunnen gordijnen een deel van de koude buitenlucht tegenhouden. Het enige nadeel van gordijnen is dat ze redelijk veel stof vangen. Heb je een allergie voor huisstofmijt, dan is een gordijn niet de beste keus.

Rolgordijnen

Rolgordijnen heb je in alle kleuren en maten in raambekleding Nederland. Je kan er alle kanten mee op. Er zijn speciale rolgordijnen voor de badkamer, transparante voor de woonkamer en verduisterende voor in je slaapkamer. Bij een rolgordijn en andere raamdecoratie is het van belang dat je kijkt naar de functie van de bekleding. Naast de functie is ook de uitstraling belangrijk, vergeet dus niet om een tint te kiezen die bij jou past!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen, ook bekend als folds, worden gemaakt van verschillende materialen. Je hebt houten latjes, en papieren of stoffen. Het lijkt op een rolgordijn. Bij het optrekken wordt een vouwgordijn – wat de naam al zegt – gevouwen. Over het algemeen werkt een vouwgordijn niet verduisterend. Het laat veel daglicht door. Op die manier krijg je veel licht binnen en heb je alsnog privacy. Er zijn natuurlijk wel verschillende soorten, de een laat meer licht door dan de ander.

Shutters

Shutters ogen niet alleen prachtig, tevens zijn ze ook nog eens erg praktisch. De shutters kan je gebruiken voor vrijwel ieder type raam. Ze worden gemaakt van diverse materialen. Door lamellen open of dicht te doen, kan je op gemakkelijke wijze het licht reguleren in de ruimte. Een voordeel is dat je shutters makkelijk kan schoonmaken. Shutters zijn hierdoor erg populaire raambekleding in de keuken. Daarnaast zijn de waterdichte shutters geliefd in badkamers, deze worden gemaakt van bijvoorbeeld kunststof.

Jaloezieën

Een jaloezie kan je volledig omhoog trekken, doordat ze niet vastzitten aan een frame. De blinds zijn in die positie uit het zicht. De jaloezie is een mooie combinatie tussen privacy en sfeer. Net als shutters zijn jaloezieën gemakkelijk schoon te maken. Dat maakt het een fijn soort raambekleding voor in huis of in kantoor. Bovendien zijn er allerlei materialen en kleuren beschikbaar. Een houten jaloezie sluit bijvoorbeeld perfect aan bij je landelijke eettafel.

Related Posts

Leave a Comment