Winter woontrends 2021 om in de gaten te houden

door Wanderlust

De koude wintermaanden komen er aan. Dit zijn al de maanden waarin we meer tijd thuis doorbrengen vergeleken met de rest van het jaar, maar nu met de nasleep van de pandemie kan het elk moment gebeuren dat er weer een lockdown komt. Dat betekent dat we ons weer terug moeten trekken in onze stulpjes en dan willen we ons natuurlijk zo comfortabel mogelijk voelen in onze eigen (beperkte) leefomgeving. Wij geven hier twee belangrijke interieur trends voor de wintermaanden van 2021 en hopen dat daar iets van jouw smaak tussen zit.

Warm en aards

Er zijn vele warme keuren die deze winter de boventoon zullen voeren. Denk hierbij aan bordeauxrood of roestoranje. Toch willen wij hier twee kleuren benadrukken waarvan we vinden dat het deze winter een must have in het interieur hoort te zijn. Met het geel dat tijdens de New York Fashion week een veel terugkomende kleurtrend was, verwachten wij dat er deze winter één kleur bovenuit gaat steken; en dat is de mosterd tint. Het is zowel een warme als een vrolijke tint en het vertegenwoordigt de transitie van de zomer naar de herfst en het uitvallen van de bladeren. Een aantal subtiele accessoires in de mosterdkleur fleurt de ruimte al op, maar als je het aandurft kun ook voor mooie Teddy stoelen gaan in deze tint.

Draaifauteuil Richelle

De tweede warme aardse kleur die we willen uitlichten is groen. Dit kan van licht mintgroen, tot donkere diepe bosgroene tinten. Deze kleur vertegenwoordigt het in contact komen met de natuur, wat veel mensen hebben gedaan in de tijd van de pandemie. Dit gevoel wordt nu naar de muren binnen ons huis gebracht door in veel ruimtes de kleur groen toe te voegen. Vooral in keukens zien wij veel groen terugkomen. Van verfijnde groene kasten tot een keuken met een groot eiland in een donkergroene tint met koperen accessoires en hoge velvet groene stoelen uit de Kick Collection zijn voorbeelden die wij voorbij hebben zijn komen.

Oriental interior

Deze internationale wereldse interieur trend komt voort uit het feit dat mensen minder konden reizen en minder met andere culturen in aanraking konden komen. Onder het mom van ‘we kunnen niet daar naartoe, dus halen we de exotische culturen hier naartoe’ heeft deze interieurtrend serieuze vormen aangenomen. Een stijl die veel gezien wordt is Japans en Scandinavische minimalisme met de nadruk op de Zen kant. Deze trend wordt ook wel de Japandi-stijl genoemd en het richt zich op de authenticiteit van de inrichting en het is zowel spiritueel als functioneel en het geeft het vrije gevoel dat je met reizen ook ervaart.

Ook de Afrikaanse en Aziatische culturen spelen een grote rol in de interieurtrends voor de winter van 2021. Er mag veel hout en riet gebruikt worden en zwart en wit komen vaak naar voren in combinatie met verschillende aardetinten. En om er een exotische draai aan te geven worden er ook veel dierenprints gebruikt.

Related Posts

Leave a Comment