Laat je inspireren met 4 populaire en betaalbare keukenstijlen

door Wanderlust

Een keuken kopen doe je niet zomaar. Het is een weloverwogen keuze waar je jezelf de belangrijkste vraag stelt: “Hoe moet mijn keuken eruitzien”? Er is tegenwoordig veel mogelijk met een keuken en het mooie is dat het niet eens zo duur hoeft te zijn! Je kan verschillende stijlen kiezen en tot in de kleinste details bepalen wat voor uitstraling de keuken moet hebben. Heb je wel een idee van wat je wilt, maar weet je niet in welke stijl je moet zoeken? Of ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe, betaalbare keuken? Wij helpen je graag mee en hebben de 4 meest populaire keukenstijlen voor je beschreven. 

Voorbereiding op het kopen van een keuken

Voordat je een keuken gaat kopen is het ook goed om te bedenken welke mogelijkheden een keuken moet hebben. Wil je er als gezin in kunnen koken en zitten, dan kan je kiezen voor een keuken met een kookeiland. Wil je een keuken waar je veel ruimte hebt om te koken, dan is een keuken met veel opbergruimte een optie. Hou je ervan om uitgebreid te koken en staan er bij jou minstens 5 pannen tegelijk op het vuur? Dan is een groot fornuis voor jou de beste keuze. Een keuken is een grote investering en koop je als het goed is maar één keer. Bedenk dus goed wat jouw droomkeuken zou zijn en kijk ook wat de keuken in de toekomst moet bieden. Om je te inspireren hebben we hieronder de vier populairste keukenstijlen neergezet. 

Klassieke keuken

Als je op zoek bent naar een keuken met een romantische uitstraling en een gezellige sfeer, dan is de klassieke keuken een passende stijl. Kenmerkend aan deze keuken zijn de typische kastdeurtjes met glas, de landelijke kastgrepen en de warme details. Een klassieke keuken doet het meest denken aan een vintage of retro stijl, wat een trend is die jaarlijks terugkomt. Een klassieke keuken kan worden gecombineerd met strakke details en modern apparatuur. De kleuren hebben vaak een zachte uitstraling, zoals wit of lichtgrijs. De klassieke keuken past perfect in een huis met een licht interieur. Om de klassieke stijl helemaal door te trekken kun je zelfs kiezen voor een behang met een retro print. 

Grijze keuken

Een keuken kan gezellig en modern tegelijk zijn. Als je niet kunt kiezen tussen een frisse stijl en een donkere stijl, dan is een grijze keuken wellicht de stijl voor jou. Grijs is namelijk een warme, tijdloze kleur die in elk interieur past. De kleur kan veel rust uitstralen en tegelijk knus aandoen. De combinatie van grijs met een andere lichte kleur staat erg leuk in een moderne en lichte inrichting, terwijl grijs met een donkere kleur weer thuishoort in een stoer interieur. Met een grijze keuken kan je echt alle kanten op en het is dan ook een populaire keuken die nooit gaat vervelen. 

Moderne keuken

Bij een strak interieur past een moderne keuken. Het kenmerk van een moderne keuken is namelijk het strakke design, afgewisseld met opvallende kleuren, natuursteen of houtwerk. Bij moderne keukens is het keukenapparatuur weggewerkt, waardoor je veel ruimte overhoudt om te koken. Ideaal voor mensen die uren in de keuken kunnen staan en alle ruimte ook kunnen gebruiken. Bij moderne keukens kun je de stijl in alle details laten doortrekken, zoals de grepen op de keukenkasten of juist kiezen voor kasten zonder grepen. Je kunt zelfs in een moderne keuken de apparaten bedienen met je smartphone of tablet. 

Industriële keuken

Wil je een keuken met een stoere en tegelijkertijd warme uitstraling? Dan is een industriële keuken jouw stijl. Kenmerken van een industriële keuken is dat er veel gewerkt wordt met donkere kleuren. Als jij op zoek bent naar een keuken met zwarte of antracietgrijze accenten, dan zit je met deze stijl goed. Daarnaast staat een industriële keuken ook bekend om haar strakke designs. Alleen het noodzakelijke apparatuur is te zien, de rest is mooi weggewerkt in kasten. Het is een perfecte keuken voor een minimalistisch en industrieel huishouden en makkelijk te onderhouden.  Als je er voor de afwisseling een gekleurde muur bij maakt of de keuken decoreert met planten, dan heb je een keuken waar je jarenlang van gaat genieten.

Related Posts

Leave a Comment