Een woning met een verdieping, met het comfort van een gelijkvloerse woning

door Wanderlust

Veel mensen gaan er, zeker als zij wat ouder worden, naar verlangen: een gelijkvloerse woning. Ideaal, nooit meer een trap op en af hoeven. Deze vormt namelijk naarmate de jaren vorderen meer en meer een hindernis, eentje die menigeen liever uit de weg gaat. Veel mensen kiezen er dan ook voor om, het liefst als ze nog prima ter been zijn, uit te gaan kijken naar een gelijkvloerse woning. Maar wist je dat dit vaak helemaal niet nodig is? Het is prima mogelijk om een woning met een verdieping hetzelfde comfort te geven als een gelijkvloerse woning.

Weg met de trap!

Als je mensen die wat ouder worden vragen naar hun woonwensen voor de toekomst, is een gelijkvloerse woning vaak het eerste wat genoemd wordt. En daar valt natuurlijk veel voor te zeggen. De trap in een woning kan een flink obstakel vormen, zeker als het lopen met der jaren steeds een beetje moeizamer gaat. Feit is dat onze gewrichten uiteindelijk een keer slijtage gaan vertonen, en de trap bij uitstek is de plek is waar je dit merkt.

De wens voor een gelijkvloerse woning komt dus eigenlijk vooral voort uit de wens om geen trap meer te hoeven lopen. Kiezen voor een woning zonder trap lijkt dan inderdaad de slimste en misschien zelfs wel enige keuze. Maar er zijn meer manieren om de trap uit het huis te verbannen.

Een traplift van Handicare kan bijvoorbeeld simpel over vrijwel iedere bestaande trap worden gemonteerd. De trap blijft dan wel gewoon aanwezig in de woning, en er kan zelfs voor gekozen worden om deze gewoon te gebruiken, maar wordt wel aangevuld met een lift. Hier lees je meer over de mogelijkheden: https://handicare-trapliften.nl/. Voor de dagen waarop het lopen even wat lastiger gaat, of voor de momenten waarop je gewoon even geen zin of puf hebt om de trap te nemen.

Je krijgt meer keuze

Door een traplift als serieuze optie te overwegen, krijg je opeens meer keuze wanneer je graag in een woning zonder trap zou willen wonen. Je kunt er nog steeds voor kiezen om te verkassen naar een gelijkvloerse woning, zeker als je bijvoorbeeld sowieso graag naar een andere buurt wilt verhuizen, of kleiner wilt gaan wonen. Verhuizen naar een woning met een verdieping is echter ook opeens een optie, wanneer je de trap kunt voorzien van een traplift. Net als blijven wonen in je huidige woning, als daar je voorkeur naar uitgaat, waarbij je een traplift op de bestaande trap laat monteren.

Meer keuze hebben, daar gaat het om. Want als je liever geen trap meer wilt lopen, is het nog steeds fijn om iets te kiezen te hebben.

Related Posts

Leave a Comment