Fair Fashion Festival Groningen

door admin

Fair fashionliefhebbers zitten op 14 mei goed in Groningen want dan vindt de allereerste Groningse editie van het Fair Fashion Festival plaats. Dit festival staat in het teken van eerlijke mode en laat je kennis maken met de leukste fashion merken en de meest sprekende ontwikkelingen op het gebied van eerlijke mode.

Het Fair Fashion Festival wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd in Utrecht en dit jaar vindt voor het eerst een editie plaats in Groningen op initiatief van Young & Fair en Fairtrade Gemeente Groningen. Tijdens het festival kan een breed publiek kennis maken met fair fashion bij de verschillende modeshows, de fashion markt, de workshops en de masterclasses. Het festival zal worden geopend door wethouder Joost van Keulen en het programma krijgt al steeds meer vorm. Zo is al bekend gemaakt dat Bert van Son van MUD Jeans een masterclass zal verzorgen over Lease A Jeans en dat je leuke workshops kunt volgen waarin je leert hoe je jouw saaie witte kleding  kunt verven met natuurlijke kleurstoffen of hoe je van overhemden boxershorts kunt maken. Op de fashionmarkt is onder andere Van Hulley aanwezig en er vinden modeshows plaats van onder andere lynnkate en Koko Toko.

Het Fair Fashion Festival Groningen zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei van 13.00 tot 18.00 in Het Paleis in Groningen. De toegang tot het festival is gratis, maar voor sommige workshops en masterclasses geldt wel een toegangsprijs. Voor een uitgebreid overzicht van het programma of meer praktische informatie over het event kun je een kijkje nemen op de website van het Fair Fashion Festival.

Related Posts

2 Beantwoorden

De Boekhouder 11 mei 2016 - 6:46 am

Prachtig idee weer dit festival. En helemaal slim bedacht dat het gratis is, in deze tijd. Dit zal vast en zeker veel bekijks trekken.

Reply
Tessa 11 mei 2016 - 7:54 am

Inderdaad, door het gratis te houden blijft het laagdrempelig en worden er veel mensen geïnspireerd.

Reply

Leave a Comment