Kweekkas

Het hele jaar door kweken in je eigen kweekkas

door admin

Ben jij iemand die er wel van houdt om met zijn vingers in de aarde te zitten? Die dagen door kan brengen met het kweken en verzorgen van planten en die daar ook een flinke opbrengst van haalt? Dan is het goed om te weten dat het einde van het zomerseizoen niet het tijdelijke einde van je hobby hoeft te betekenen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om een eigen kweekkas aan te schaffen en dan in deze kas door te gaan met je groene hobby. Er zijn online meerdere plekken te vinden waar je een kas kunt bestellen, in een groot aantal verschillende maten. Of je nu een bescheiden kas zoekt, of een hele grote, het is eenvoudig om deze online te vinden.

Waarom zou je eigenlijk voor een kas kiezen?

Als jij iemand bent met een tuin, dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om je tuin goed te verzorgen. De weersomstandigheden in Nederland zijn niet altijd optimaal te noemen. Het wil hier bijvoorbeeld nog wel eens regenen, wat op zich niet slecht hoeft te zijn voor je planten. Integendeel, want een paar frisse regenbuien is eigenlijk precies wat je tuin nodig heeft. Als het echter een aantal dagen achter elkaar plenst, dan zullen je planten en groenten daar een stuk minder enthousiast van worden. Dan zijn er ook nog heel wat planten die er niet goed tegen kunnen als het in de winter begint te vriezen. En dan hebben we het nog niet over beesten gehad. Vogels houden ook van die dingen die jij in je tuin kweekt, dan is het beter om dit in een kweekkas te zetten waar beesten en ongedierte niet bij kunnen.

Hoe kies je de juiste kweekkas?

Zie je het wel zitten om met een eigen kweekkas aan de slag te gaan? Dan is het goed om eens van tevoren te bekijken wat voor kas dit dan gaat worden. Er zijn heel wat webshops waar je terecht kunt voor kweekkassen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de kweekkassen bij Lorangerie. Dit is een webshop die een zeer groot aantal verschillende kassen in het aanbod heeft. Het is dan belangrijk om eerst even te bekijken hoeveel ruimte je eigenlijk hebt voor een kas, maar ook om voor jezelf te bepalen hoeveel je daadwerkelijk in deze kas wil gaan kweken. Baseer hier dan op hoe groot de kas moet worden. De kassen worden verder compleet geleverd, het is dan aan jou alleen nog maar om de kas neer te zetten en op te vullen. Zo kan jij gaan beginnen met het hele jaar door planten en groenten te kweken!

Lees ook: Hoe zorg je voor een sfeervolle tuin?

Related Posts

Leave a Comment