skincare

Je ideale skincare routine

door Wanderlust

Skincare is iets waar je iedere dag wel mee bezig bent. Tenminste… als jij graag wil dat je huid er elke dag mooi uitziet en ook altijd in goede conditie blijft. Dan is het goed om een vaste skincare routine te ontwikkelen. Zo vergeet je niet om bepaalde dingen bij de huidverzorging te doen en mag je er ook op rekenen dat je huis er straks weer stralend uitziet. Maar hoe ontwikkel je zo’n routine en welke stappen kun je bij het verzorgen van je huid echt niet overslaan? We zetten de verschillende opties die je hebt even voor je op een rijtje.

Aan de slag met skincare

Als jij wil dat je huid er echt perfect uit blijft zien, dan is het belangrijk een goed skincare routine te ontwikkelen. Het is daarbij natuurlijk van groot belang dat je om te beginnen de juiste spullen in huis hebt. Er zijn meerdere merken te vinden die goede verzorgingsproducten verkopen, let er daarbij op dat je een merk kiest waar jij je goed bij voelt. Het is dan een goed idee om producten van een enkel merk te combineren. Vaak zijn deze producten dan toch het beste op elkaar afgestemd. Begin dan altijd met het schoonmaken van je huid met een goede cleanser. Hiermee zorg je ervoor dat make-up, vuil en talg van je huid worden verwijderd. Rond deze stap dan nog af met een goede toner. Deze zorgt ervoor dat je huid echt helemaal perfect schoon is. Een toner helpt bijvoorbeeld ook om de PH-waarde van je huid te herstellen. Ben jij gevoelig voor puistjes? Dan is het goed om nu aan de slag te gaan met een spot treatment. Hier zijn ook meerdere verschillende producten voor te vinden.

Zorg dat je huid in goede conditie is

Volgende stap: zorg voor een behandeling met een goed serum. Dit product wordt vooral gebruikt als er een specifiek probleem met je huid is. Denk hierbij aan rimpels of een droge huid. Goed, dan gaan we nu aan de slag met een goede oogcreme. Mocht je wallen onder je ogen hebben, dan worden deze hiermee verzorgd, maar je ogen worden er ook op andere manieren mee verwend. Tip: zet de creme in de koelkast voor een nog beter resultaat. Als de ogen klaar zijn raden we je aan om nu de moisturizer aan te brengen. Hiermee zorg je ervoor dat je huid goed gehydrateerd is. Een huid met een goede hydratatie ziet er altijd beter uit. Klaar? Dan sluiten we af met een mooie olie. Deze repareert je huid en draagt ook bij aan een goede hydratatie. Als je al deze stappen elke dag uitvoert, dan mag je er op rekenen dat je huid er stralend uit blijft zien. Dat niet alleen, want je zult jezelf er ook zeer prettig door voelen.

Lees ook: Leuke sieraden om te dragen

Related Posts

Leave a Comment