Blik

Jopen bier, Enter the Matrix NEIPA

door Wanderlust

Een nieuwe maand en dat betekent voor onze Haarlemse craft bier brouwerij tijd voor wederom een gloednieuw biertje. Want zoals elke maand, brengen zij deze augustus 2021 weer een uniek, verrassend en modern craft bier uit met de vertrouwde Jopen kwaliteit. Uiteraard weer een smaaksensatie voor de bierliefhebber.

ENTER THE MATRIX is deze maand het antwoord op de vraag hoe Jopen een iconische New England IPA kan brouwen die naast citrus en tropische tonen, ook rood fruit geeft in de smaak.

Nieuw biertje van Jopen

Het nieuwe Jopenbier is ontstaan door het gebruik van Europese hopsoorten om zo de uitdaging van het rode fruit naar boven te halen in de smaak aan te gaan. Ze maken gebruik van een unieke Franse hopsoort Barbe Rouge in combinatie met de Duitse Calista en Mosaic. Waar de Amerikaanse hopsoorten bekend staan om hun aromatische intensiteit, brengt de ENTER THE MATRIX hetzelfde level met de Europese varianten.

New England IPA

De New England IPA, NEIPA, verrast ook met een 6,5% vol, waar normaliter wordt gekozen voor Jopen NEIPA’s Session stijl met 5,3% of een Double NEIPA vanaf 8%.

Resulterend in een juicy en hoppig Jopenbiertje met een fruitige en tropische en citrussmaak in combinatie met een lage bitterheid en een touch of rood fruit. Cheers!

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft bieren, voorgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de we are never done mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craft bier pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.

Lees ook: Een biertje van Tony’s Chocolonely

Related Posts

Leave a Comment