Jopen bier, koffie IPA

door Wanderlust

Een nieuwe maand en dat betekent voor onze Haarlemse craft bier brouwerij tijd voor wederom een gloednieuw biertje. Want zoals elke maand, brengen zij deze september 2021 weer een uniek, verrassend en modern craft bier uit met de vertrouwde Jopen kwaliteit. Uiteraard weer een smaaksensatie voor de bierliefhebber. Na de New England IPA van augustus is het nu tijd voor wat anders!

WAKEY, WAKEY, HOPS ‘N BAKEY is deze maand het antwoord op de vraag hoe Jopen een cold brew coffee kan integreren in een IPA. Voor de WAKEY, WAKEY, HOPS ‘N BAKEY maakt Jopen naast heerlijke hopsoorten ook gebruik van de 100% Arabica Rwanda koffieboon. Het heerlijk zoete aroma van deze koffiebonen zorgt voor een gelaagd mondgevoel met fijne smaaknuances. De nasmaak brengt tonen van zoethout en zacht fruit. Het biertje wordt in harmonie gebracht door een touch of vanille.

Samenwerking met koffieleverancier

Het nieuwe Jopenbier is ontstaan door een samenwerking aan te gaan met de kleine koffieleverancier YesPlease. Zij focussen zich op 100% composteerbare koffiecups en werken samen met kleine en lokale plantages. Dus niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord bezig.

Koffie IPA

Je ziet een IPA, maar je ruikt en proeft koffie. Dit hebben de Jopen brouwers gecreëerd door de bitterheid van een IPA op de juiste manier te combineren met de chocolade tonen, en fruitigheid, van de koffie. In plaats van je reguliere warme bak koffie, waarin de roast en bitterness veel meer naar voren komt, heeft Jopen de zachtere koffiesmaak bereikt door de koffiebonen tijdens het brouwproces in de brouwketels te hangen. In combinatie met de al aanwezige bitterheid van een IPA dus een perfecte combo!

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft bieren, voortgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de we are never done mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craft bier pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.

Related Posts

Leave a Comment