regenwater

Regenton in eigen tuin

door Wanderlust

Als je goed om je heen kijkt zie je steeds vaker een mooie regenton bij mensen in de tuin staan. Vroeger kwam je ze al heel veel tegen, maar nu nog steeds! Er zijn veel mensen die er nu een in de tuin willen laten plaatsen, waarom? Dit heeft allemaal met de klimaatveranderingen te maken. Je zou zo je eigen regenwater op kunnen vangen en als het dan wat droger is dan kun je dit regenwater gebruiken om de planten water te geven. Heb je wel eens een houten regenton van dichtbij bekeken? Tijd om er eens wat meer over te weten te komen.

Regentonnen bekijken 

Iedereen kan met gemak online een houten regenton kopen. Dit is alleen maar goed als je daar jezelf in gaat verdiepen. Het weer is erg extreem, of heel veel regen of erg droog. Op de momenten dat er veel regen valt, kun je het water opvangen in de regenton. Wanneer het dan erg droog is, hoef je geen leidingwater te gebruiken, maar kun je je planten water geven vanuit de regenton. Doordat de grond de grote hoeveelheden water niet ineens aan kan, is het goed dat je het water op kunt vangen in de regenton. Zo kan een deel van de wateroverlast voorkomen worden en je kunt het water zelf nog gebruiken op het moment dat het erg droog is. 

Regenwater is beter

Het is goed om van regenwater gebruik te maken, wist je dat het beter is dan leidingwater? In regenwater zit namelijk geen kalk en dat is dus veel gezonder voor de planten. In regenwater kunnen meststoffen ook beter oplossen. Als je nog veel regenwater over hebt uit de regenton, dan kun je je planten binnen ook water geven met dit water. Ze vinden het heerlijk en jij zal ook beloond worden, want ze planten bloeien extra goed! Dit zijn toch allemaal momenten om eens goed na te denken waar dat jij de regenton in je tuin kunt laten plaatsen. Misschien heb je wel een grote tuin en kun je er zelfs meerdere plaatsen. Alleen maar goed om er alvast over na te denken en dan kan het ook zo geregeld worden. Online kun je namelijk snel een houten regenton bestellen en dit oogt nog erg natuurlijk ook in je tuin. Dit is dan ook het moment om er werk van te maken en dan geniet je snel van alle voordelen, en je tuin ook! 

Related Posts

Leave a Comment