Pergola maken in 4 eenvoudige stappen

door Wanderlust

Een pergola is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het kan schaduw bieden op warme zomerdagen, een plek om planten en bloemen te laten groeien, en zelfs een ruimte om buiten te leven. Dit artikel geeft u de basis voor het maken van een pergola voor jouw tuin.

Stap 1: Vind de juiste locatie voor jouw pergola

Kijk goed in de ruimte waar je de pergola wilt plaatsen en zoek een plek die overdag niet te veel aan de zon wordt blootgesteld. Een pergola is een geweldige manier om schaduw en beschutting toe te voegen. Ook biedt het een ruimte voor je tuinmeubelen en waar je kunt ontspannen met je familie en vrienden.

Stap 2. Bereken de afmetingen van jouw pergola

Een pergola is een eenvoudige, maar sfeervolle toevoeging aan elke tuin. Het kan worden gebruikt als een plek voor schaduw of bescherming tegen de regen. Ze zijn vaak gebaseerd op de breedte van de tuin, hoe hoog je hem wilt hebben en hoeveel mensen hij nodig heeft om onder te zitten.

Stap 3. Bereid de bouwplaats voor het maken van een pergola

Dit gedeelte gaat over wat er moet gebeuren voordat de bouwvakkers binnenkomen en aan uw project gaan werken. Je wilt er zeker van zijn dat er geen obstakels, zoals bomen of struiken, in de weg staan van de constructie. Zorg ervoor dat alle nutsvoorzieningen ondergronds of verplaatst worden voordat je aan de bouw begint.

Stap 4. Bouw de pergola zelf of laat de pergola maken

Als je geen hoogtevrees hebt of iemand hebt om te helpen, is het veel goedkoper om de pergola zelf te maken. Zo niet, overweeg dan om een aannemer in te huren. Het zelf maken van de pergola kan een goede manier zijn om kosten te besparen en ook een gevoel van voldoening te krijgen na het voltooien van het project. Voor degenen die hoogtevrees hebben of geen risico willen lopen bij het zelf maken van de pergola, is uitbesteden een andere optie.

Materiaal nodig voor pergola

Voordat u begint met het bouwen van uw pergola, moet u ervoor zorgen dat u voldoende benodigdheden heeft. Er zijn vier palen nodig om het frame van de pergola te maken, en elke paal moet 2.4 meter lang zijn. Je hebt vijf dwarsbalken nodig, die 4.8 meter lang moeten zijn, en vier spanten die 3.6 meter en 4.2 meter lang zijn. Je hebt ook een stevig gaas en een hamer nodig om het vast te zetten.

Gereedschap nodig voor een pergola

Gereedschap is essentieel voor het maken van een pergola. Een plaats om gereedschap te kopen is in een ijzerhandel. Ze hebben een breed scala aan gereedschappen voor uw specifieke behoeften, zoals hamers, zagen, sleutels en meer. Bouwmarkten bieden doorgaans tools in veel verschillende stijlen en prijzen. Enkele van de meest voorkomende zijn houten handgrepen met stalen koppen of plastic handgrepen met stalen koppen.

Related Posts

Leave a Comment