Met de auto op vakantie? Dit zijn de voordelen!

door Wanderlust

Je zou het misschien niet zeggen, maar veel mensen gaan jaarrond op vakantie en echt niet alleen tijdens de zomervakantie. Momenteel is het bijna winter en kunnen veel mensen alleen nog maar dromen van een vakantie naar een camping aan zee Italië. Maar voor veel mensen komt de wintersportvakantie er ook weer aan! Velen gaan dan met de auto naar hun wintersportbestemming en daar zitten veel voordelen aan, ook voor in de zomer. In dit blogartikel vertellen we je er alles over.

Jij bent de reisleider

Een autovakantie is echt zo gek nog niet; je kunt je reis namelijk zelf indelen. Je hoeft niet te haasten en te stressen om je vlucht te halen en gedoe met vertraging heb je ook niet echt. Jij hebt immers jouw reis zelf in de hand. Heb je behoefte aan een tussenstop? Dan maak je een tussenstop. Je kunt gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt. Bovendien heb je je auto ook op de plaats van bestemming, waardoor je gemakkelijk de omgeving kunt ontdekken met je eigen auto. Een auto huren is leuk, maar ontzettend duur. Er gaat niets boven je eigen vertrouwde auto. 

Bestemmingen voor met de auto

Als je met de auto op vakantie wilt, heb je vaak wel andere bestemmingen dan anders. Je gaat dan bijvoorbeeld vaker naar een camping of vakantiepark in plaats van een hotel. Wat zijn nu leuke bestemmingen voor een autovakantie? Het zijn in ieder geval bestemmingen in een mooie omgeving, die je vervolgens met de auto kunt ontdekken. Denk aan mooie gebieden als de Ardennen, de Noord-Italiaanse meren of de Dordogne. Dit zijn stuk voor stuk schitterende vakantiebestemmingen die ideaal zijn om met de auto naartoe te rijden. Je bent al in de Ardennen met een uurtje of drie rijden. Trek die wandelschoenen maar aan en gaan!

Vakantieverblijf voor met de auto

Je kunt het beste op een camping verblijven of in een mooi vakantiehuisje. De hotels in deze gebieden zijn vaak iets minder bedacht op toeristen die met de auto komen. Bovendien kun je zo je eigen vakantiehuisje (aka je sleurhut) meenemen. Veel mooie campings aan zee vind je in Italië. Een camping in Italië wordt natuurlijk omringd door de zee en kent veel verschillende meren waar prachtige campings liggen. Wil je liever uitgestrekte vlaktes en mooie dorpjes? Denk dan aan gebieden als Umbrië of Toscane. Als je hier geen vakantie kunt vieren in een mooi natuurgebied, dan weten wij het ook niet meer.

Umbrië

Related Posts

Leave a Comment