Populaire raamdecoratie in 2021

door Wanderlust

Het jaar is alweer voorbij, we gaan van 2021 naar 2022. Het was een bewogen jaar maar de tijd staat nooit stil. De trends op het gebied van raamdecoratie in 2021 zetten zich wel voor een groot deel door in 2022. Laten we even kijken naar enkele highlights én we onthullen welke innovaties kunnen bijdragen aan jouw woongenot.

Spelen met licht

Bij licht is de bron niet zozeer van belang als wel het oppervlak waar het op schijnt. Het gaat namelijk om de lichtbreking die de sfeer bepaalt. Zonlicht dat door doorzichtige inbetweens schijnt wordt meer diffuus waarmee het een gloed geeft. Dit komt heel anders over dan direct licht. Jaloezieën zijn weer interessant omdat ze invallend licht richting geven. Bekijk per ruimte wat je wilt bereiken met zowel natuurlijk licht als met kunstlicht. Kijk online wat de opties zijn op het gebied van raamdecoraties om een beeld te vormen van de mogelijkheden. Bekijk ook welke invloed ieder type gordijn heeft op de omgeving en het licht.

Donker maakt een comeback

Jarenlang waren gordijnen licht van kleur. Gebroken wit met een koele of warme tint, dit zorgt voor een neutrale look en een optisch grotere ruimte. In 2021 en 2022 is duidelijk te zien dat donkere tinten weer helemaal terug zijn van weggeweest. Dit geldt zowel voor verduisterende rolgordijnen op de slaapkamer als voor vitrage in de huiskamer. Houd er wel rekening mee dat donkere tinten licht als het ware absorberen. Dit zorgt voor een intieme sfeer maar je moet er wel van houden. Sommige mensen vinden het juist drukkend. Houd er rekening mee dat een groter raamoppervlak betekent dat de raamdecoratie meer invloed heeft op de omgeving wanneer deze gesloten is.

Gordijnen op maat

Het beste werk blijft maatwerk, dit geldt zeker voor gordijnen. We kiezen weer massaal voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit betekent mooie materialen van hoge kwaliteit en producten die op maat zijn vervaardigd. Gordijnen die nét iets te groot of te klein zijn worden resoluut vervangen door een exemplaar dat wel goed past. Daar geniet je niet alleen meer van maar ook langer. Door te kiezen voor kwaliteit hoef je minder snel de raamdecoratie te vervangen. In dat geval is het wel van belang dat je een keuze maakt waar je over enkele jaren geen spijt van hebt. Als je kiest voor elektrische gordijnen dan is het goed om te weten dat de motor vaak ook op een ander gordijn kan functioneren. Informeer bij de dealer naar de mogelijkheden.

Alles automatisch

Vraag Siri of Alexa om de gordijnen in de slaapkamer te sluiten terwijl je in de keuken staat. Of laat de raamdecoratie in huis sluiten bij zonsondergang terwijl je zelf aan het winkelen bent. Het is geen toekomstmuziek maar hedendaagse werkelijkheid. Kijk maar eens op de Somfy website en ontdek alle mogelijkheden. Smart home hardware en software bestaat al enige tijd maar nu is deze technologie zo laagdrempelig en eenvoudig om te gebruiken dat het voor iedereen bereikbaar is geworden. Als je niet zoveel op hebt met high tech dan kies je voor een afstandsbediening en laat je de installateur de gordijnen in huis even instellen. Ben je wat meer bezig met mobiele telefoons en apps dan regel je voortaan alles centraal met je favoriete digitale assistent.

Related Posts

Leave a Comment