Op sommige plekken in de natuur mag je barbecueën. Dat mag lang niet overal, want er is immers altijd het risico op brand. Zeker in de bossen of op de hei is die kans groter. Daarom geldt er vooral in de zomer vaak sowieso een verbod op het maken van vuur. Dan is de BBQ natuurlijk geen optie en zal je je moeten beperken tot een uitgebreide picknick met lekkere drankjes, wat overigens ook heel gezellig kan zijn. Wat je ook gaat doen, als je gaat eten in de vrije natuur zorg je er natuurlijk altijd voor dat je alle rommel netjes opruimt. Niet alleen duurt het vaak jaren voordat verpakkingen inde natuur zijn vergaan. Maar ook kunnen vogels en andere dieren zich er lelijk aan verwonden.
Zo leer je hoe een barbecue echt werkt
Wil je gaan barbecueën in een park waar dat is toegestaan dan kun je je natuurlijk beperken tot het standaard ritueel. Hamburgers, sateetjes en worstjes bakken. Maar wist je dat er veel meer mogelijk is met een barbecue? Je kunt op outdoorcookingexperiencecenter.nl zien welke workshops je kunt volgen om jezelf te upgraden tot een echte barbecue chef. Je kunt dan de rest van het gezelschap versteld laten staan met wat jij allemaal voor lekkers kunt klaarmaken op de BBQ. Het gaat daarbij niet alleen om vlees maar ook om vis, kip en vleesvervangers. En natuurlijk kun je ook heerlijke dingen maken met groente en fruit. Een workshop BBQ kun je volgen door je aan te sluiten bij een groep of je volgt hem met familie, vrienden of collega’s.
Verschillende soorten barbecues
Er zijn verschillende soorten barbecues, allemaal met hun eigen kwaliteiten en voor- en nadelen. En je kunt ook voor al deze verschillende soorten barbecues een workshop volgen. Zo is er een Green Egg workshop, maar ook een Weber workshop of volg een workshop waar je leert het maximale te halen uit een schottelbraai, een typisch Afrikaanse manier van buiten op een vuur eten bereiden. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met voorkeuren van de deelnemers. Je leert tijdens de workshop hoe je zowel vis en vlees als ook groenten en vleesvervangers kunt bereiden. Met de juiste kruiden en specerijen heb je niet eens een sausje meer nodig om het vlees lekker op smaak te brengen.
Let altijd op de veiligheid
Los van brandgevaar in de natuur is er natuurlijk ook altijd het risico op persoonlijke ongelukken. Laat een barbecue, zeker in de openbare ruimte, dus nooit onbeheerd staan. Let voortdurend op of alles nog goed gaat. Zet de barbecue ook altijd zo neer dat hij niet kan omvallen. Zijn er kleine kinderen aanwezig of loopt de hond ook rond op het terrein? Let dan op ze zodat ze zich niet aan de hete barbecue kunnen verwonden. Zorg ervoor dat het vuur in de BBQ volledig uit is voordat je gaat opbreken. Zo wordt het niet alleen een leuk uitstapje maar kan iedereen ook na afloop constateren dat er geen vervelende ongelukken zijn gebeurd.