Wat gebeurt er met je lichaam als in een jacuzzi gaat?

door Wanderlust

Je hebt waarschijnlijk geen aanmoediging nodig om in een lekker, schuimend bubbelbad te duiken. Maar voor het geval je redenen zoekt om regelmatig een jacuzzi te bezoeken, hier zijn zes voordelen die het heeft op het lichaam:

Pijnlijke spieren verzachten

Er gaat niets boven een massage om pijnlijke spieren te verzachten na een lange dag hard werken. Maar je hoeft je niet per se aan te melden bij de kine. Het gebruik van water om het lichaam te behandelen is zo oud als de tijd en wordt vandaag de dag nog steeds beoefend om het lichaam te helpen bij veel verschillende problemen.

Jacuzzi’s van onder andere leveranciers als Bubbelkoning maken gebruik van hydro-massage om de spieren te stimuleren. Bij temperaturen rond 38 graden Celsius begint de warmte te werken en ontspannen de meest gespannen spieren, terwijl de hydro-massage de doorbloeding verhoogt en het lichaam ontdoet van gifstoffen.

Sportprestaties verbeteren

Er wordt gezegd dat het gebruik van warme en koude jacuzzie-therapie de prestaties van de meest gerenommeerde atleten heeft verbeterd. Verschillende sportsterren hebben topprestaties geleverd in hun vakgebied en hebben allemaal een jacuzzi gebruikt als onderdeel van hun sportregime. Je training afsluiten in een jacuzzi kan helpen om pijntjes en kwaaltjes kwijt te raken en kan de perfecte beloning zijn voor een inspannende trainingssessie. Beloon jezelf voor je sportprestaties. Jacuzzi aanbiedingen bekijken? Dat is zeker aan te raden! Er zitten vaak mooie buitenkansjes bij die hartstikke mooi zijn.

Ontspanning

Vermindering van stress is voor iedereen van vitaal belang, maar wordt vaak verwaarloosd, geminimaliseerd of helemaal achterwege gelaten totdat je in een crisis belandt. Regelmatige ontspanning, zoals ontspannen in een jacuzzi moet een vast onderdeel van je leven zijn, net als beweging en gezonde voeding. Het is een van de grootste jacuzzi om de geest vrij te maken en te ontspannen dankzij een combinatie van warmte, massage en drijfvermogen.

Het verlaagt je bloeddruk

Het is altijd noodzakelijk je arts te raadplegen voordat je een jacuzzi gebruikt als bij je een hartaandoening is vastgesteld. Jacuzzi’s kunnen je hartslag verhogen en je bloeddruk verlagen door de bloedvaten te verwijden en de druk op het hart te verlagen.

Het verbetert de bloedsomloop

Hydromassagestralen in combinatie met het warme water verhogen de lichaamstemperatuur en helpen de bloedvaten verwijden. Dit verbetert de bloedcirculatie en is gunstig voor mensen met aandoeningen zoals artritis. Gewrichts- en spierpijnen zullen aanzienlijk verzacht worden.

Het helpt je beter slapen

Studies aan verschillende universiteiten tonen aan hoe een slechte of verstoorde slaap een diepgaande negatieve invloed kan hebben op je algemene gezondheid. Uit de resultaten blijkt dat honderden genen werden aangetast bij mensen die een week lang minder dan zes uur per dag sliepen. Uitrusten in een jacuzzi is bevorderlijk voor een goede nachtrust, dankzij alle eerder genoemde voordelen zoals ontspanning, bloedcirculatie en massage. De stijging van de lichaamstemperatuur en de ontspanning zijn een weldaad voor je ziel, lichaam en geest en kunnen alleen maar een goede zaak zijn voor wie naar een goed slaaprecept streeft. Het kan zelfs je leven verlengen.

Related Posts

Leave a Comment