Geurwolkje

Wil jij van die muggen in je kamer af?

door Wanderlust

Het is voor veel mensen hun favoriete jaargetijde: de zomer! Alleen al denken aan de ongekende mogelijkheden die de zomer met zich meebrengt tovert bij veel mensen een glimlach op het gezicht. Het punt is alleen dat de zomer niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. In de zomer komen namelijk ook de muggen weer tevoorschijn. Je weet al wat dat betekent… De halve nacht opblijven om te kijken waar die vermaledijde beesten toch in je slaapkamer zitten, met daarbij ook nog eens een groot aantal muggenbulten als je ‘s ochtends wakker wordt. Vervelend! En hoe doe je daar nu wat aan? Gelukkig is er een hele effectieve manier om muggen geen kans meer te geven. Gebruik een aroma diffuser!

Waarom een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een apparaatje waarmee je een lekker geurtje door je huis kunt verspreiden. Je hebt daarbij de keuze uit een groot aantal verschillende aroma’s. Je kunt je huis laten ruiken als een bos, als het strand of als een veld vol wilde rozen. De keuze is eigenlijk eindeloos. Maar wist je dat jij misschien wel geniet van deze geuren, maar muggen absoluut niet? Met andere woorden, de meest effectieve manier om een einde te maken aan de muggenplaag in je huis is om gebruik te maken van een dergelijke diffuser. Waar muggen een flinke hekel tegen hebben is een etherische olie tegen muggen. Sterker nog, als ze dit ruiken weten ze niet hoe snel ze moeten vluchten! En zo kun jij er voor zorgen dat je jouw zomernachten ongestoord doorbrengt.

Unity Diffuser

Hoe gebruik je zo’n diffuser dan tegen muggen?

Er zijn meerdere verschillende diffusers op de markt te krijgen. Denk dan aan merken als Geurwolkje, dat een groot aantal aroma’s voor je klaar heeft staan die je kunt inzetten in je strijd tegen muggen. Het gebruik van een dergelijke diffuser is heel eenvoudig. Zet deze in je slaapkamer en doe hem aan, ongeveer een uur voordat je gaat slapen. De geur wordt dan al door je kamer verspreid en de muggen snappen dat ze niet in jouw kamer moeten zijn vannacht. Zorg er dan ook voor dat de deur van je slaapkamer een stukje openstaat, zodat de muggen de kans hebben om te vluchten. Je kunt nu ongestoord slapen. Om helemaal zeker te zijn dat de muggen ook niet meer terugkomen raden wij je aan om de diffuser ook de rest van de nacht aan te laten staan. Dit hoeft niet veel olie te kosten. In de regel is een druppel of 7 genoeg voor een rustige nacht. Met het gebruik van een diffuser neem je een effectieve stap in je strijd tegen muggen. Mooie hieraan is het dat het ook nog eens een hele natuurlijke stap is, met als bijkomend voordeel dat je kamer er ook nog eens prettig van gaat ruiken!

Lees ook: Tijd voor wat nieuws op de vloer?

Related Posts

Leave a Comment