De voordelen van een eigen hottub

door Wanderlust

Veel mensen zien een hottub als een prettige manier om tijdens te winter- maar ook de zomermaanden in te vertoeven. Want laten we eerlijk zijn, relaxen in een hottub is toch dé manier om tot rust te komen? Een hottub in je eigen tuin is al een geruime tijd een betaalbare optie geworden. Twijfel jij nou ook om een hottub te kopen? Hierbij een aantal antwoorden op veelgestelde vragen met betrekking op een hottub!

Wat kost een hottub in de tuin

Een hottub is een geweldige manier om te ontspannen. De kosten van een hottub kunnen afhangen van het model dat u kiest, de grootte van de hottub en de installatiekosten. Een standaard hottub in de tuin kan worden gekocht voor ongeveer €2.000.

Wat is het voordeel van een hottub?

Een hottub is een populaire bezigheid voor mensen die van het buitenleven houden, omdat het hen in staat stelt om van de natuur te genieten vanuit een warme en rustgevende omgeving. Bovendien kan het in elke achtertuin worden geïnstalleerd, ongeacht de grootte.

Wat kost een hottub op hout gestookt?

Een houtgestookte hottub kan tussen de €2.000 en €8.000 kosten, afhankelijk van de grootte en luxe functies die u wilt. Dit is enkel de aanschaf van een hottub. De op houtgestookte hottub moet natuurlijk ook nog geplaatst worden. Voor sommigen is het toch nog een uitdaging om een geschikte plek voor de hottub te vinden. Daarbij komen nog vaak installatiekosten. De gemiddelde kosten voor het installeren van een bubbelbad beginnen bij €500.

Welk hout is geschikt voor een hottub

Net als een buitensauna voegt bubbelbad de perfecte sfeer toe aan een achtertuin. Het kan een geweldige manier zijn om te genieten van gezelschap op een koele avond of als een plek voor wat ontspanning. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout dat in de constructie wordt gebruikt, geschikt is voor gebruik met water en bestand is tegen het constante vocht en de hitte van een bubbelbad. Het dek is meestal bedekt met water aan de oppervlakte en wordt constant verwarmd door de hot tub. Om deze redenen is het belangrijk dat het gebruikte hout bestand is tegen vocht en hitte.

Hoe groot moet een hottub zijn

De grootte van een hottub is afhankelijk van het aantal mensen dat er gebruik van gaat maken. Ben je op zoek naar een knusse aangelegenheid dan is een kleiner model een mooie optie. Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op. Met een grote hottub kan je net wat meer richtingen mee op gezien het aantal mensen die erin passen. Benieuwd hoe een hottub staat in je tuin? Tegenwoordig zijn er verschillende apps die je ‘realtime’ laten zien hoe een hottub staat in je tuin.

Hoe warm stook je een hottub

U kunt uw hottub opwarmen tot elke gewenste temperatuur, zolang het water niet hoger is dan 40 graden Celsius. Dat is de maximale limiet voor veilig spa-water.

Related Posts

Leave a Comment