Leuke locaties voor een feestje organiseren

door Wanderlust

Als je een feestje gaat organiseren, wil je dat alles goed verloopt en dat de gasten het gezellig hebben. Maar soms is het beter om de touwtjes uit handen te geven. Dat betekent dus huur een feestlocatie en laat de catering ook verzorgd worden. Zo kun je zelf ook meer genieten van je feest in plaats van steeds te moeten letten op de hapjes/drankjes en of mensen het wel naar hun zin hebben.

De doelgroep

Allereerst is het belangrijk om te kijken wie en hoeveel mensen je gaat uitnodigen op het feest. Gaat het om wat meer jongere mensen, heb je waarschijnlijk minder zitplekken nodig dan dat het geval zou zijn bij oudere mensen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met parkeergelegenheid en eventuele bushalte/stations. Helemaal als er gedronken gaat worden is een bushalte geen verkeerd idee. Als je een locatie huurt waar een activiteit gedaan kan worden, kun je dit ook beter op de doelgroep afstellen en kijken of er geen beperkingen aan vast zitten.

De catering

Op een feestje is de catering één van de hoofdrolspelers, zorg dat je er op tijd mee bezig gaat en houdt er rekening mee dat de prijs best wel kan oplopen. Daarnaast is het belangrijk om te weten of jouw feestlocatie de catering zelf regelt of dat je daar nog weer een extern bedrijf voor moet gaan inhuren. Er zijn een aantal stappen om voor jou de juiste cateraar te krijgen.

  1. Ook hier speelt het aantal gasten weer mee in de beslissing, sommige cateraars doen namelijk aan een minimum aantal gasten. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van het eten te kunnen garanderen en daar hoeft het aantal gasten geen enkele rol in te spelen. Onder een groot aantal gasten bezwijken sommige cateraars nog wel is aan de druk.
  2. Tegenwoordig staan er vele reviews op Google en ook daar kun je een mening gaan vormen wat nou goede cateraars of slechte cateraars zijn. Je eigen mening staat uiteraard voorop, maar als vele mensen het geen goede cateraar vinden kun je beter twee keer nadenken of je zoiets wilt.
  3. Als je eenmaal een aantal cateraars hebt uitgekozen, is het moment gekomen om te gaan proeven. Door een te kiezen voor een proeverij zul je merken waar jij je goed bij voelt en waar je je minder goed bij voelt. Vervolgens kun je na de proeverij overleggen met de cateraar wat je wel en wat je niet wilt. Daarnaast om te beslissen hoe groot de porties van alles moeten worden. Ook mag je de kwaliteit van de producten niet vergeten, dat is misschien wel het allerbelangrijkste dat je weet dat de producten vers zijn.

Of je nou feestlocaties in Almere zoekt of een andere woonplaats, overal kun je deze tips hanteren!

Related Posts

Leave a Comment