Top 11 Bezienswaardigheden in Nederland

door Wanderlust

Gezien de relatief kleine omvang van Nederland, bevinden al deze attracties en leuke dingen om te doen zich in een relatief compact gebied, en het landschap is vrij vlak. Daardoor is het heel gemakkelijk om in ieder geval een klein beetje van je sightseeing op de Nederlandse manier te doen: op de fiets. Veel gemeenschappen moedigen het gebruik van fietsen actief aan en bieden gratis fietsen om de bezienswaardigheden te verkennen.

1. De Jordaan en Amsterdamse grachten

Amsterdam

Amsterdamse grachten

Grachten zijn een even belangrijk onderdeel van het stadsbeeld van Amsterdam als voor de stad Venetië. Blijvende herinneringen voor elke bezoeker is de tijd die wordt besteed aan het verkennen van de prachtige grachten van de stad. Hoewel veel van de beste toeristische attracties van Amsterdam gemakkelijk bereikbaar zijn per boottocht of watertaxi – inclusief de meeste grote musea en kunstgalerijen – gaat er niets boven een wandeling door de kleinere, rustigere straten langs de grachten.

Bijzonder charmant is de Jordaan, een wijk die in het begin van de 17e eeuw werd gebouwd om arbeiders en immigranten te huisvesten die hier werden aangetrokken vanwege de religieuze tolerantie van de stad. Zoek samen met de kleine grachtenpanden naar de vele ‘hofjes’ in de buurt of de schilderachtige binnenplaatsen die achter de gebouwen verborgen zijn.

Een andere memorabele buurt is de Grachtengordel, met zijn vele kleine bruggetjes en schilderachtige 17e-eeuwse huizen. Je wordt beloond als je deze 400 jaar oude straten verkent met alle prachtige architectuur, kleine boetiekjes, cafés en tuinen. Kijk zeker uit naar de vele woonboten die langs de grachten liggen in het water.

Op slechts 10 minuten lopen ligt de Dam, een must om te bezoeken als je in Amsterdam bent. Naast de vele restaurants, cafés en winkels is dit grote openbare plein de thuisbasis van enkele van de meest bezochte toeristische attracties van de stad, waaronder het spectaculaire Koninklijk Paleis, de sfeervolle Nieuwe Kerk en het belangrijkste oorlogsmonument van het land, het Nationaal Monument op de Dam.

2. De Keukenhof

Denk aan Nederland, en je zult onvermijdelijk denken aan tulpen, de populairste bloem van het land. En op een van de mooiste plekken van Nederland om te bezoeken zijn deze spectaculaire tulpen in overvloed aanwezig.

De Keukenhof, ook wel bekend als de ‘Tuin van Europa’, ligt aan de rand van de stad Lisse in wat algemeen wordt beschouwd als de ‘bollenstreek’ van Nederland. De grootste openbare tuin ter wereld, die meer dan 70 hectare omvat van wat ooit de voormalige keuken tuin van een groot landgoed was. De Keukenhof toont meer dan 700 soorten tulpen!

Maar dankzij de enorme commerciële kassen gaat het aanschouwen van de tulpen bijna het hele jaar door. Hierin zie je eindeloze rijen bloeiende tulpen, samen met duizenden hyacinten, krokussen en narcissen. Een echte must voor de natuurliefhebber.

Adres: Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse

Officiële site: www.keukenhof.nl

3. Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum

Het spectaculaire Rijksmuseum aan het Museumplein in Amsterdam verzamelt sinds 1809 zeldzame kunst en andere oudheden. Het is niet verrassend dat de uitgebreide collectie tegenwoordig bijna zeven miljoen kunstwerken omvat, waaronder 5.000 schilderijen in meer dan 250 kamers, evenals een enorme bibliotheek met zo’n 35.000 boeken.

Naast de unieke collectie oude meesters biedt dit spectaculaire museum een ​​uitgebreid overzicht van de ontwikkeling van kunst en cultuur in Nederland en is het bijzonder rijk aan traditioneel Nederlands handwerk, middeleeuwse beeldhouwkunst en moderne kunst. Wees voorbereid om het beste deel van een dag door te brengen met het verkennen van de eindeloze schatten van dit museum.

Als je tijd hebt om wat meer Rembrandt in je reisschema in Amsterdam te stoppen, dan is dit een must-visit voor jou: het Rembrandthuismuseum , gelegen in de historische Joodse wijk van de stad. Veel van zijn bekendste werken zijn geschilderd in de 20 jaar die de grote kunstenaar hier doorbracht, met enkele nog herkenbare taferelen uit de buurt. Het huis blijft grotendeels zoals het zou zijn geweest tijdens het leven van Rembrandt (rondleidingen zijn beschikbaar).

Adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Officiële site: www.rijksmuseum.nl/

4. Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een must-see als je in Amsterdam bent. Op de Prinsengracht , in het huis waar Anne’s familie zich een groot deel van de Tweede Wereldoorlog verstopte (het waren Joodse vluchtelingen uit Frankfurt), schreef dit opmerkelijke meisje haar beroemde dagboek. Hoewel ze slechts twee maanden voor het einde van de oorlog stierf, leeft haar nalatenschap voort door haar woorden, die sindsdien in 51 talen zijn vertaald.

De achterkant van het volledig gerestaureerde huis waar de familie Frank hun onderduikadres had, is zoveel mogelijk in originele staat gehouden en is een aangrijpend monument voor een tragisch stukje wereldgeschiedenis en een dappere jonge vrouw die mensen blijft inspireren. de wereldbol. Een woord van waarschuwing: tickets voor deze must-see attractie zijn uitverkocht, dus zorg ervoor dat u uw tickets ruim van tevoren online reserveert.

Adres: Prinsengracht 263-267, Amsterdam

Officiële site: www.annefrank.org/

5. Het Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Zoals het een van ’s werelds grootste kunstenaars betaamt, staat het spectaculaire Van Gogh Museum in Amsterdam op de indrukwekkende #2 in een toonaangevende lijst van de beste kunstmusea wereldwijd, met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

De thuisbasis van ’s werelds grootste collectie schilderijen van Van Gogh – vele geschonken door de familie van de kunstenaar – deze indrukwekkende galerij en museum is speciaal gebouwd om de meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven in zijn uitgebreide collectie te tonen.

Ook zijn er werken van zijn tijdgenoten te zien. Een hoogtepunt is deelname aan de nieuwe ‘Meet Vincent Van Gogh Experience’ van het museum, die een fascinerende, hightech, interactieve kijk biedt op het leven en de tijden van de kunstenaar, evenals zijn bekendste werk.

Adres: Museumplein 6, Amsterdam

www.vangoghmuseum.nl/

6. De molens van Kinderdijk

Molens van Kinderdijk

Aan de rivier de Noord tussen Rotterdam en Dordrecht ligt het beroemde dorp Kinderdijk (“Kinderdijk”), dat zijn naam ontleent aan een incident tijdens de Sint-Elisabethsvloed van 1421 nadat een kinderwieg op de dijk was gestrand.

De grote trekpleister zijn tegenwoordig de fantastisch bewaard gebleven 18e-eeuwse windmolens. Nu UNESCO-werelderfgoed, zijn de 19 molens van Kinderdijk, gebouwd tussen 1722 en 1761, de grootste overgebleven concentratie van windmolens in Nederland. Deze majestueuze gebouwen met hun indrukwekkende 92-voet zeilen werden oorspronkelijk gebruikt om de vennen droog te leggen en zijn van april tot oktober open voor het publiek, inclusief speciale molendagen wanneer de zeilen in beweging worden gezet.

7. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaol park Hoge Veluwe

Het zal je misschien verbazen dat Nederland, een relatief klein land, een van ’s werelds meest diverse nationale parkprogramma’s heeft. De grootste is Nationaal Park De Hoge Veluwe (Nationaal Park De Hoge Veluwe), tussen Arnhem en Apeldoorn. Met een oppervlakte van bijna 13.800 hectare is dit nationale park het grootste aaneengesloten natuurreservaat van het land, maar ook een van de meest populaire bestemmingen voor daguitstapjes voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Met dichte bossen in het noorden en een fascinerend beeldenpark, was het gebied ooit een landgoed en jachtreservaat, en tot op de dag van vandaag is het de thuisbasis van vele edelherten en reeën. Het best bewaarde deel van het park omvat een gebied met dramatische duinen, afgewisseld met heide en bos en in het zuiden en oosten onderbroken door morenen tot 100 meter hoog. Het is ook een populair gebied om vogels te spotten, maar ook om te wandelen en fietsen (gebruik van fietsen is gratis voor bezoekers).

Het hoogtepunt van dit prachtige park voor velen – en de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om hier te komen – is het opmerkelijke Kröller-Müller Museum (Rijksmuseum Kröller-Müller), met ’s werelds op een na grootste collectie werken van Van Gogh. Daarnaast omvatten de collecties impressionistische en expressionistische schilderijen van Cézanne, Manet, Monet en Renoir. Buiten toont een van Europa’s grootste beeldentuinen werken van Rodin, Hepworth, Dubuffet en anderen.

Adres: Houtkampweg 6, Otterlo

8. Het IJsselmeer

Het IJsselmeer

Tot de mooiste dorpen van Nederland behoren de kleine gehuchten langs het IJsselmeer, het zoetwatermeer dat het gevolg was van het sluiten van de zee-ingang naar de Zuiderzee. Deze steden floreerden tijdens de Gouden Eeuw van Amsterdam, toen ze toegang hadden tot de Atlantische Oceaan en floreerden als visserij- en handelscentra, maar verloren aan belang toen de havens dichtslibden.

De tijd lijkt stil te hebben gestaan voor het vissersdorp Marken en de zeehavens Volendam en Enkhuizen , waar veel van de kleurrijke huizen musea en winkels zijn geworden. Enkhuizen heeft veel van zijn gebouwen en zeevaartindustrie behouden in het openlucht Zuiderzeemuseum, waar het culturele erfgoed en de maritieme geschiedenis van het oude Zuiderzeegebied bewaard is gebleven. Hier kunt u ambachtslieden aan het werk zien die oude maritieme vaardigheden leren. In de haven van Volendam zie je een verzameling kleurrijke oude houten boten.

Adres: Wierdijk 12 – 22, Enkhuizen

9. De Deltawerken

Zeeland omvat de delta’s van de Rijn, de Maas en de Schelde en omvat de talrijke eilanden en schiereilanden van het zuidwesten van Nederland. Een groot deel van dit gebied met recent gevormd land ligt onder de zeespiegel en is daarom afhankelijk van indrukwekkende dijken en moderne overstromingspreventietechnieken.

Terwijl je door het gebied reist, zie je bewijs van het mega-engineeringproject dat bekend staat als de Deltawerken . Deze massieve constructies – in feite hi-tech dammen – kunnen bepalen hoeveel water de belangrijkste estuaria van het gebied vanuit de Noordzee binnenkomt. Dit ontzagwekkende project van 7 miljard dollar, dat bestaat uit dammen, sluizen, sluizen, dijken en stormvloedkeringen, is uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen.

10. Valkenburg

Valkenburg

Voor wie op zoek is naar een beetje oude geschiedenis, Nederland is niet zonder zijn eigen middeleeuwse (en eerdere) attracties. Het romantische kleine Valkenburg, in het pittoreske Geuldal, heeft het enige kasteel op een heuveltop van het land. Lange tijd een populair vakantieoord, de andere grote trekpleisters van de stad zijn de vele grotten en de spafaciliteiten van Thermae 2000 , een van de grootste van dergelijke etablissementen in Nederland.

Naast de ruïnes van het 12e-eeuwse kasteel op Dwingelrots (Kasteelrots), is er ook de interessante 14e-eeuwse Sint-Nicolaaskerkbasiliek . Een ander hoogtepunt is de beroemde kerstmarkt van de stad (half november tot 23 december) die wordt gehouden in de Fluweelengrotten, het doolhof van oude gangen die van en naar het kasteel leiden.

11. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

In de buurt van de mooie oude stad Utrecht, de vierde grootste van Nederland, is Kasteel De Haar de grootste vesting van het land. Dit spectaculaire kasteel, gebouwd door de beroemde Nederlandse architect PJH Cuypers, had zoveel land nodig (het ligt op een spectaculair park van 250 hectare) dat het hele dorp Haarzuilens moest worden verplaatst om het te huisvesten. Hoewel de oorspronkelijke kasteelsite in de 14e eeuw werd gesticht, dateert deze nieuwere structuur uit 1892 en is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om te verkennen.

Binnen word je beloond met indrukwekkende collecties antiek, meubels, schilderijen en wandtapijten, maar het zijn de tuinen die echt de drukte trekken – samen met de sprookjesachtige looks van het kasteel.

Related Posts

Leave a Comment