De 5 leukste stadsstranden in Amsterdam

door admin

De zomer is in volle gang en alhoewel het weer, ‘lekker’ Hollands, wisselvallig is te noemen is er natuurlijk niets fijner dan op een mooie dag aan het strand te liggen. Ben je niet gezegend met een zee in de buurt dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven in de stad te vinden. Vandaag delen wij onze favoriete stadsstranden in Amsterdam met jullie.

Roest

Roest is natuurlijk veel meer dan alleen een stadsstrand, het is een culturele vrijplaats en dé plek waar heel creatief Amsterdam zich verzameld. Je kunt hier heerlijk zitten aan het stadsstrand, maar bezoek ook zeker eens het Roest Café of één van de leuke events die hier worden georganiseerd. Je vindt Roest aan de Jacob Bontiusplaats in Amsterdam en voor een overzicht van alle activiteiten bij Roest kun je een kijkje nemen op hun website.

Pllek

Pllek is by far het meest duurzame en gemoedelijke stadsstrand in Amsterdam. Het is hier natuurlijk heerlijk vertoeven op de warme dagen, maar er is hier nog zoveel meer te beleven! Bij Pllek kun je heerlijk (biologisch en verantwoord) eten en drinken en er worden een heleboel leuke dingen georganiseerd. Zo is er elke dinsdag een filmavond op het strand of volg je op zaterdag- en zondagochtend een heerlijke yogales. Voor meer info over Pllek of de activiteiten neem je een kijkje op hun website.

Playground CS

Playground CS

Playground CS is toch wel het meest centraal gelegen stadsstrand in Amsterdam. Dit pop-up strand opende vorige week en is deze hele zomer geopend. Het strand is vooral gericht op gezinnen met jonge kinderen en er worden ook veel activiteiten georganiseerd voor de kleintjes. Je vindt Playground CS tegenover het Centraal Station in Amsterdam en voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Blijburg aan zee

Het meest bekende stadsstrand in Amsterdam is hoogstwaarschijnlijk wel Blijburg aan Zee. Het strand is alleen geopend in de zomermaanden en heeft een mooi zandstrand en een uitzicht over het IJ. Blijburg is verrassend groot en je kunt er zwemmen, eten en drinken en ‘s avonds draaien verschillende dj’s leuke plaatjes om het vakantiegevoel compleet te maken. Je vindt Blijburg aan Zee aan de Pampuslaan 501 in Amsterdam. Voor meer info over Blijburg klik je hier.

Strandzuid

Tussen de RAI en het Beatrixpark in ligt Strandzuid, een centraal gelegen stadsstrand dat al sinds 2005 een hotspot in Amsterdam is op warmere dagen. Strandzuid heeft een bierterras en een restaurant en een heerlijk relaxte atmosfeer. Zwemmen doe je hier niet, maar genieten in de zon met een hapje en drankje des te meer. Je vindt Strandzuid aan het Europaplein 22. Voor een sfeerimpressie van Strandzuid kun je een kijkje nemen op hun Facebookpagina.

Related Posts

Leave a Comment